Με θετικά μηνύματα για την Κρήτη οι διεθνείς εκθέσεις τουρισμού

  • Τετάρτη, 21 Φεβρουάριος 2018 18:45
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Με θετικά μηνύματα για την τουριστική κίνηση στη χώρα μας – και ειδικότερα για την Κρήτη – το καλοκαίρι του 2018, ολοκληρώνεται η μια μετά την άλλη οι διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης.

Ήδη από τις εκθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο δίμηνο σε Ολλανδία, Αυστρία, Φιλανδία, Γερμανία(θαλάσσιος τουρισμός) και Βέλγιο, αλλά και από τις συναντήσεις των τουριστικών φορέων, επικρατεί μια διάχυτη αίσθηση αισιοδοξίας, ενώ και οι προκρατήσεις κινούνται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ιδιαίτερα μεγάλη έμφαση δίνεται απ’ όλους τους φορείς στην επικείμενη διεθνή τουριστική έκθεση της Γερμανίας – την μεγαλύτερη του κόσμου – όπου και ο τουριστικός κλάδος της χώρας μας αναμένεται να δώσει δυναμικό παρόν.

Τις κινήσεις στη διεθνή, τουριστική σκακιέρα παρακολουθούν από κοντά τα στελέχη της HMDC και με τη μεθοδικότητα, αλλά και την εμπειρία που τους διακρίνει καταφέρνουν πολύ καλά αποτελέσματα για τις συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο Γενικός Δ/ντης και Ιδρυτής της Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A. κ. Ζαχαρίας Α. Χνάρης, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Λαμβάνουμε θετικά μηνύματα από τη διεθνή αγορά και αυτό μας δημιουργεί μια αίσθηση συγκρατημένης αισιοδοξίας. Πρέπει όμως να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, να μην επαναπαυτούμε και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις μας. Ο τουρισμός είναι ένα πολύ «ευαίσθητο προϊόν» το οποίο επηρεάζεται από δεκάδες παράγοντες. Την ίδια στιγμή, οι ανταγωνίστριες χώρες προσπαθούν από την πλευρά τους να κατακτήσουν ό,τι περισσότερο μπορούν. Πιο συγκεκριμένα, οι χώρες αυτές (Τουρκία, Τυνησία & Αίγυπτος) πάνε πολύ καλά με τα early bookings. Αδιαμφησβήτητα, το τελικό αποτέλεσμα θα αρχίσει να διαμορφώνεται από την 1ηΑπριλίου και έπειτα. Τότε θα φανεί ποιος τελικά θα έχει την μερίδα του λέοντος στον ποιοτικό τουρισμό. Εν κατακλείδι, οφείλουμε όλοι μας με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και συνέπεια, να εξακολουθήσουμε τις προσπάθειες μέχρι την τελευταία στιγμή. Να έχουμε υπόψιν μας ότι ακόμα και ένα τυχαίο γεγονός, μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

Με όλους τους συνεργάτες μου στην HMDC συνεχίζουμε και συμμετέχουμε σε όλα τα forums και προετοιμαζόμαστε με τον ιδανικότερο τρόπο για να υποδεχτούμε και φέτος τους ξένους επισκέπτες που θα μας τιμήσουν με την προτίμησή τους».