Οκτώ λόγοι που είναι τέλειο ένα παιδί να μεγαλώνει κοντά σε γιαγιάδες και παππούδες

  • Τετάρτη, 21 Φεβρουάριος 2018 08:31
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παιδί

Τα πιο πολλά παιδιά λατρεύουν τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους. Και δεν έχουν άδικο...
Μαζί τους περνούν τέλεια, αφού εκείνοι δεν είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη να κρατούν τα όρια και να εφαρμόζουν τους κανόνες κι έτσι μπορούν να απολαύσουν το χρόνο που περνούν με τα εγγόνια τους με παιχνίδι, γέλιο και ξεγνοιασιά. Η επαφή με τη γιαγιά και τον παππού είναι ένας από τους παράγοντες που προσθέτουν μαγεία στην παιδική ηλικία, κι αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους, όπως:

Έχουν το ελεύθερο να «κακομάθουν» τα παιδιά

Όσες «οδηγίες» κι αν τους δώσουμε εμείς οι γονείς -όπως για παράδειγμα ότι δεν θέλουμε να τους αγοράσουν ένα σωρό παιχνίδια ή να τους δώσουν γλυκό πριν το φαγητό- το πιο πιθανό είναι να κάνουν το δικό τους και να κάνουν όλα τα χατίρια στο εγγόνι τους, Και φυσικά, τα παιδιά λατρεύουν αυτή τη δυνατότητα να σπάσουν τους κανόνες και έχουν ό,τι ζητήσουν -με τις πλάτες της γιαγιάς και του παππού.

Διηγούνται τις καλύτερες ιστορίες

Επειδή έχουν ζήσει πολλές εμπειρίες, ξέρουν πάντα ένα σωρό ιστορίες και, το καλύτερο, έχουν να διηγηθούν πολλά για τότε που η μαμά ή ο μπαμπάς ήταν παιδιά. Επιπλέον, έχουν όλες τις φωτογραφίες και τα... αποδεικτικά στοιχεία που προσθέτουν ζωντάνια κι ενδιαφέρον στις ιστορίες τους.

Ξέρουν όλα τα παραδοσιακά παιδικά τραγούδια

Είναι αξιοθαύμαστο το πώς μπορεί να ξεχνάνε βασικά πράγματα αλλά θυμούνται όλα τα νανουρίσματα που έλεγαν και στα δικά τους παιδιά όταν ήταν μικρά. Κι επειδή τα λένε και στα εγγόνια τους από τότε που ήταν μωρά, αυτά τα τραγουδάκια σηματοδοτούν έναν ιδιαίτερο δεσμό ανάμεσα στους παππούδες και τα εγγόνια.

Έχουν άπλετο χρόνο για παιχνίδι

Αντίθετα από τους γονείς που συνήθως βιάζονται κι έχουν να κάνουν ένα σωρό άλλα πράγματα, οι γιαγιάδες και οι παππούδες έχουν πάντα χρόνο για παιχνίδι και λατρεύουν να περνούν την ώρα τους μαζί με τα εγγόνια τους. Τι άλλο να ζητήσει ένα παιδί;

Έχουν τα καλύτερα κεράσματα

Στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού, τα παιδιά ξέρουν ότι η σοκολάτα και τα μπισκότα επιτρέπονται και μάλιστα σε απεριόριστες ποσότητες! Και πάντα κάπου θα υπάρχει μια ακόμα λιχουδιά για εκείνα -ναι, από εκείνες που «απαγορεύει» η μαμά και ο μπαμπάς!

Είναι πολύ υπομονετικοί

Ίσως επειδή στο τέλος της ημέρας τα παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι τους αλλά και επειδή δεν έχουν πολλές άλλες υποχρεώσεις, η γιαγιά και ο παππούς μπορούν να ακολουθούν μια σχετικά χαλαρή ρουτίνα που τους επιτρέπει να κοιμούνται όσο θέλουν το βράδυ και μερικές φορές να παίρνουν κι έναν υπνάκο το μεσημέρι. Αυτό σημαίνει ότι τις υπόλοιπες ώρες -όταν για παράδειγμα πρέπει να κρατήσουν τα εγγόνια τους- μπορούν να είναι ήρεμοι και πολύ υπομονετικοί.

Τους αρέσει να κάνουν χαζομάρες

Σχεδόν όσο και στα παιδιά. Έχουν ζήσει πολλά χρόνια ώστε να έχουν μάθει καλά πια ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι κάποιος υπερβολικά σοβαρός!

Αποτελούν τον κορμό της οικογένειας

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες έχουν ήδη μεγαλώσει μια οικογένεια και ξέρουν πόσο πολύτιμο και σημαντικό είναι. Και τώρα λατρεύουν το να αποτελούν μέρος της οικογένειας των παιδιών τους. Κι επειδή τα δύσκολα και απαιτητικά χρόνια έχουν περάσει πια, έχουν όλο το χρόνο να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικοί είναι οι οικογενειακοί δεσμοί και πόσο υπέροχο είναι να βλέπεις ένα παιδί να μεγαλώνει δίπλα σου!

mamamia.gr

Αφηστε καποιο σχολιο