Σπαγγέτι με κιμά και λιωμένα τυριά στο φούρνο

  • Τετάρτη, 21 Φεβρουάριος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Σπαγγέτι με μπόλικη σάλτσα κιμά γεμιστό και καλυμμένο με τυριά που λιώνουν. Σκέφτεστε κάποιο πιο νόστιμο, λαχταριστό και χορταστικό πιάτο που θα αγαπήσουν όλοι στο καθημερινό οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας. Μια συνταγή  για ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση που βέβαια θα πάρει λίγο από το χρόνο σας αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει με τη γεύση του.

Υλικά συνταγής

1/2 κιλό μακαρόνια Νο. 10 ή 6 
αλάτι
1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 δόσεις (5 φλ.) σάλτσα ντομάτας βασιλικού ή 5 φλ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας βασιλικού εμπορίου
230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
3 ½ φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
ψιλοκομμένα φρέσκα μαϊντανού ή βασιλικού για πασπάλισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση συνταγής

Αν πρόκειται να φτιάξετε τη δική σας σπιτική σάλτσα ντομάτας ξεκινάτε με τη παρασκευή της. Τη σιγοβράζετε για 5 λ και την αποσύρετε από τη φωτιά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο νερό βάζετε το σπαγγέτι σας να βράσει 2 λ λιγότερο από το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία.


Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε καλά τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κιμά, πιέζοντάς τον με ένα πιρούνι μέχρι να ψηθεί και αλλάξει χρώμα. Αλατίζετε με 1-2 πρέζες αλάτι το κιμά, προσθέτετε το 1 φλ. τσαγιού από τη σάλτσα ντομάτας, μειώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε το κιμά να σιγοβράσει για 4-5 λ. 


Στραγγίζετε καλά το σπαγγέτι σας, αφού πρώτα έχετε κρατήσει 1/2 φλ. νερό από αυτό που το βράσατε. Το ξαναβάζετε (στραγγισμένο) στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτετε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και σταδιακά το νερό (όσο πάρει) που κρατήσατε και ανακατεύετε να καλυφθεί καλά το σπαγγέτι με τη σάλτσα. 


Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το τυρί κρέμα με τα 2 φλ. από τη τριμμένη μοτσαρέλα. Ρίχνετε το μισό μείγμα σπαγγέτι-σάλτσας μέσα σε ένα πυρέξ 23×33 εκ. περίπου, το στρώνετε ομοιόμορφα και από πάνω απλώνετε ισομερώς το μείγμα μαλακού τυριού- μοτσαρέλας. Το σκεπάζετε με το υπόλοιπο μείγμα σπαγγέτι-σάλτσας. Πάνω από το σπαγγέτι στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα κιμά και το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1½ φλ. τριμμένης μοτσαρέλας.

Σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30 λ. Στη συνέχεια το αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο (ξεσκέπαστο) για άλλα 7-10 λ μέχρι να λιώσει, κάνει φουσκάλες και πάρει ένα ροδαλό χρώμα η μοτσαρέλα. Καλή σας όρεξη!!!

sintayes.gr