Σημαντική διάκριση για το Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου στο φεστιβάλ Καρδίτσας

  • Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 21:27
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Στο  34ο  Πανελλήνιο  Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας  προκρίθηκε να διαγωνιστεί το έργο της Πειραματικής Σκηνής  του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου, πριν ακόμα κοπάσουν τα χειροκροτήματα για την επιτυχία του Δημοτικού Θεάτρου   στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ηρακλείου, όπου διαγωνίστηκε επιτυχώς με την κεντρική σκηνή λαμβάνοντας 4 βραβεία.

Ειδικότερα, η Πειραματική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου θα διαγωνιστεί στο μεγάλο αυτό φεστιβάλ με το έργο «Ανοιχτό Ζευγάρι, Σχεδόν Ορθάνοιχτο» των Ντάριο Φο & Φράνκα Ράμε, στο οποίο παίζουν και σκηνοθετούν ο Βασίλης Ξενικάκης και η Γεωργία Γαλιάκη.

Η παράσταση θα διαγωνιστεί με άλλους επτά θιάσους που επιλέχθηκαν μεταξύ 25 θεατρικών οργανισμών από ολόκληρη την Ελλάδα. Η παράσταση είναι βασισμένη στο έργο «Coppia aperta, quasi spalancata» του Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμε. Την παραγωγή κάνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «ο Αυλοπόταμος». Η Χριστίνα Στυλιαρά και ο Νίκος Βεργάκης μετέφρασαν το κείμενο και ο Χαρίδημος Ξενικάκης το επιμελήθηκε φιλολογικά.

Την ηχητική επιμέλεια της παράστασης ανέλαβε η Χρύσα Μπαγιαρτάκη και τον φωτισμό ο Μπάμπης Φοδελιανάκης, που είναι και ο γενικός «μαστροχαλαστής» της ομάδας! Μέγας χορηγός θετικής ενέργειας είναι η Άννα Σταφυλάκη.

Η Γεωργία Γαλλιάκη και ο Βασίλης Ξενικάκης παίζουν, σκηνοθετούν, κατασκευάζουν σκηνικά, επιλέγουν κοστούμια, μουσική, φωτισμό και επί σκηνής αναλαμβάνουν όλα τα γενικά καθήκοντα!

Η παράσταση έχει σημειώσει ξεχωριστή επιτυχία σε ολόκληρη την Κρήτη που έχει παρουσιαστεί και τώρα καλείται σε σκληρό ανταγωνισμό με μεγάλες παραγωγές από ολόκληρη τη χώρα.

Το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του νομού, από 9 έως 18 Μαρτίου 2018, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισας και ΕΡΤ Βόλου.