Μήπως σε τριγυρνάει η γρίπη;

  • Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 19:02
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Συνήθως η γρίπη σε προειδοποιεί όταν είναι να σου χτυπήσει την πόρτα. Υπάρχουν μερικά σημάδια που δείχνουν ότι θα αρρωστήσεις αλλά μάλλον τα αγνοείς ή δεν δίνεις τη σημασία που πρέπει.

Η γρίπη σου δίνει μερικά σημάδια πριν σε “ρίξει” στο κρεβάτι. Σημάδια που αν τα προσέξεις εξ’ αρχής τότε μπορείς να τη γλιτώσεις. Και θα τα προσέξεις γιατί σίγουρα δεν θέλεις να κρεβατωθείς!

Ποια είναι αυτά τα σημάδια, λοιπόν, που σου δίνει η γρίπη;

 

Σε διαπερνούν ρίγη
Έχεις μονίμως ένα ρίγος και όχι με την καλή έννοια (ναι υπάρχει και καλή έννοια); Νιώθεις ότι ζεσταίνεσαι και μετά ξαφνικά κρυώνεις υπερβολικά πολύ; Τότε αυτά είναι σημάδια πως κάτι δεν πάει καλά με τη θερμοκρασία του σώματός σου. Στην πραγματικότητα το ανοσοποιητικό σου προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διώξει το μικρόβιο!

Φτερνίζεσαι ή βήχεις συνέχεια
Αν ξαφνικά φτερνίζεσαι όλη την ώρα ή βήχεις τότε μάλλον την “πάτησες”, εκτός κι αν έχεις κάπου αλλεργία. Δώσε προσοχή αν ο βήχας σου είναι ξηρός τότε τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Αν καπνίζεις προσπάθησε να το περιορίσεις και αντί για καφέ το πρωί πιες τσάι με μέλι.

Νιώθεις εξαντλημένος
Αν νιώθεις ότι κουράζεσαι παρ΄όλο που κοιμάσαι ένα ικανοποιητικό 8ωρο τότε δεν φταίει η δουλειά σου. Ο οργανισμός σου έχει πιθανότατα εξαντληθεί και νιώθεις ότι θέλεις να κοιμάσαι όπου σταθείς κι όπου βρεθείς. Σύμφωνα με το Medical Daily, όταν δέχεσαι “επίθεση” από έναν ιό αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα απελευθερώνει μια χημική ουσία που ονομάζεται FLP-13. Και αυτό είναι που σε κάνει να νιώθεις νυσταγμένος! Εσύ απλώς άκου το FLP-13 και πάρε έναν υπνάκο. Δεν παίζεις με αυτά.

Δεν έχεις γεύση και οσμή
Αν αυτές οι αισθήσεις σου υπολειτουργούν τότε πιθανότατα είναι πολύ αργά. Σε συνδυασμό με μείωση της όρεξης για φαγητό, τότε η γρίπη είναι προ των πυλών.

Αν έχεις κάποια από αυτά τα σημάδια τότε φρόντισε περισσότερο τον εαυτό σου προκειμένου να μην ανεβάσεις πυρετό. Μπορείς να το προλάβεις!

 

Πηγή: ipop