Δώσε χρόνο στην ομορφιά σου αλλάζοντας την καθημερινή ρουτίνα


Υπάρχει σωστή ρουτίνα ομορφιάς; Οι περισσότερες απλώς απλώνουμε μία ενυδατική και θεωρούμε πως αυτό αρκεί. Ξοδεύουμε μία...
περιουσία για ένα μόνο ακριβό προϊόν και δεν εστιάζουμε στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Η ρουτίνα ομορφιάς που πρέπει να ακολουθούμε, αν θέλουμε να έχουμε υγιή επιδερμίδα, περιλαμβάνει περισσότερα βήματα.

Αν, λοιπόν, θέλεις να έχεις υγιή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα, πρέπει να αφιερώνεις καθημερινά χρόνο στη φροντίδα της. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγα λεπτά κάθε πρωί και βράδυ. Μετά από λίγο, θα διαπιστώσεις ότι είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου.

Καθαρισμός σε βάθος
Έχουμε πει επανειλημμένως ότι είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα, το οποίο πρέπει να ακολουθήσεις! Τις κρύες μέρες του Χειμώνα μπορεί να αισθάνεσαι αφυδατωμένη, για αυτό θυμήσου ότι τα σαπούνια (foaming cleansers) κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη… Για αυτό προτίμησε ένα γαλάκτωμα, μία κρέμα ή ένα balm.

Θυμήσου ότι πρέπει να πλένεις το πρόσωπο σου κάθε, πρωί και βράδυ, για να απομακρύνεις τους ρύπους, το σμήγμα και τη σκόνη και να απελευθερώσεις τους πόρους σου, δίνοντας τη δυνατότητα στο δέρμα σου να αναπνεύσει σωστά.

Άπλωσε το προϊόν που έχεις επιλέξει και στη συνέχεια αφαίρεσέ το με χλιαρό νερό και μία καθαρή πετσέτα. Μην ξεχνάς, ότι πρέπει να αλλάζεις την πετσέτα προσώπου σου καθημερινά!

Τόνωση!

Χρησιμοποίησε προϊόντα με γλυκολικό οξύ, ένα φυσικό συστατικό που προκύπτει από το ζαχαροκάλαμο και το οποίο είναι πολύ σημαντικό αν θέλεις να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου φρέσκια και καθαρή. Απολεπίζει και καθαρίζει το δέρμα, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και κάνοντάς το να δείχνει πιο λαμπερό και υγιές. Βοηθάει ακόμη δέρματα με ακμή, και απομακρύνει σημάδια και άλλες ατέλειες.

Να θυμάσαι ότι μετά τον καθαρισμό και την τόνωση, δεν χρειάζεται να περιμένεις η επιδερμίδα σου να απορροφήσει τα προϊόντα που έχεις εφαρμόσει. Προχώρα αμέσως στα επόμενα βήματα, που θα «κλειδώσουν» την υγρασία και θα σε ενυδατώσουν σε βάθος.

Με τι συνεχίζουμε λοιπόν;

Αφού καθαρίσεις καλά το πρόσωπό σου, εφαρμόσεις κάποιο προϊόν με γλυκολικό οξύ, μπορείς να συνεχίσεις με ένα ενυδατικό serum. Μερικές σταγόνες αρκούν. Τοποθέτησέ το στις άκρες των δακτύλων σου και άπλωσέ το αμέσως στο πρόσωπό σου. Δεν χρειάζεται να «θερμάνεις» το προϊόν στα χέρια σου, καθώς το μόνο που θα πετύχεις είναι να ενυδατώσεις τα χέρια και όχι και πρόσωπό σου…

Ενυδατική

Αρκετές απλώς απλώνουμε την ενυδατική μας, χωρίς να ακολουθήσουμε όλα τα παραπάνω βήματα. Μία ενυδατική, όσο καλή και ακριβή και αν είναι, δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αν δεν έχουμε περιποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο την επιδερμίδα μας. Φρόντισε να επιλέξεις μία κρέμα που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου και ικανοποιεί επαρκώς τις ανάγκες της.

Για παράδειγμα, ακόμα και αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεσαι ενυδάτωση! Και αυτό διότι κάθε φορά που η υγρασία πέφτει κάτω από το φυσιολογικό όριο, τότε οι σμηγματογόνοι αδένες παράγουν ακόμα περισσότερο σμήγμα! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενυδατώνεσαι με μία ανάλαφρη κρέμα…

Λάδια προσώπου

Είναι θρεπτικά και ενυδατώνουν σε βάθος. Μην το παρακάνεις, δύο σταγόνες, πριν χρησιμοποιήσεις την ενυδατική σου αρκούν. Αν η επιδερμίδα σου δείχνει λιπαρή όταν τα χρησιμοποιείς, τότε μάλλον βάζεις περισσότερη ποσότητα από αυτή που χρειάζεται. Ενέταξέ τα στη ρουτίνα ομορφιάς σου, για ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

Δώσε χρόνο στην επιδερμίδα σου…

Τους χειμερινούς μήνες που μένεις περισσότερο στο σπίτι, φρόντισε να εκμεταλλευτείς σωστά τον χρόνο σου. Με το που γυρίσεις από τη δουλειά, καθάρισε το πρόσωπό σου και βάλε το serum και την ενυδατική σου. Συνέχισε με τις υποχρεώσεις σου και τσέκαρε την επιδερμίδα σου, για να δεις αν χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση μέχρι τη στιγμή που θα πέσεις στο κρεβάτι.

Κρέμα ματιών

Μην απλώνεις την κρέμα ματιών στο τέλος. Δεν έχει σημασία πόσο προσεκτικά εφαρμόζεις το serum και την ενυδατική σου, καθώς πάντα θα φτάσουν μέχρι την περιοχή των ματιών και δεν θα απορροφηθούν, όπως πρέπει.

Αφιέρωσε κάθε πρωί και βράδυ λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Περιποιήσου το δέρμα σου και απόλαυσε τη ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς. Ακολουθώντας τα παραπάνω tips σε συνδυασμό με έναν καλό ύπνο, την επόμενη μέρα θα δείχνεις φρέσκια και ανανεωμένη!

queen.gr