Για να ξεχωρίσετε και να είστε μέσα στη μόδα - Πολύχρωμα κοσμήματα, η απόλυτη τάση το 2018

Τα κοσμήματα είναι ένας τρόπος να διαφοροποιήσουμε το look μας, είτε μας αρέσουν οι λεπτεπίλεπτες δημιουργίες είτε τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια. Φέτος οι πολύτιμες και οι ημιπολύτιμες πέτρες στα χρώματα του ουράνιου τόξου θα φωτίσουν κάθε μας στιγμή! 

Φυσικά, σε αντίθεση με τα παπούτσια και τις τσάντες, οι τάσεις στα κοσμήματα εξελίσσονται τελείως διαφορετικά και με πιο αργούς ρυθμούς -κυρίως δε, στο κομμάτι της υψηλής κοσμηματοποιίας, όπου μιλάμε και για άλλο κόστος και όπου κάθε κομμάτι αποτελεί πραγματική επένδυση.


Πρόσφατα, οι τάσεις στο κόσμημα έφεραν στο προσκήνιο τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, αφού οι σχεδιαστές τους ενσωματώνουν στα πάντα, από τα κολιέ μέχρι τα σκουλαρίκια και τα δαχτυλίδια. 

Κοσμήματα με πολύχρωμες πέτρες
Φέτος, ωστόσο, η έμφαση δίνεται στο χρώμα και μάλιστα στις πολύχρωμες πέτρες, με κομμάτια που φιλοξενούν πάνω τους όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου. Με λίγα λόγια, τα κοσμήματα με πολύχρωμες πέτρες είναι τάση. 

Και καθώς κάθε κομμάτι λάμπει από χρώματα, μπορώ να καταλάβω από πρώτο χέρι γιατί ως τάση θα μπορούσε να φοβίσει τις μινιμαλίστριες ανάμεσά μας. Παρόλα αυτά, τα συγκεκριμένα κοσμήματα έχουν πιο φίνα όψη, πιο ντελικάτη αισθητική, ενώ συνδυάζουν τόσο τη χαρά της ζωής όσο και την κομψότητα -αφήστε που ένα κόσμημα πάντοτε μπορεί να φορεθεί, ακόμη και ως vintage στοιχείο. 

Έτσι, είτε προτιμάτε να φοράτε πολλά κομμάτια μαζί (οι φίλοι σας αποκαλούν μαξιμαλίστρια) είτε επιλέγετε ένα με δύο κομμάτια για να “ζωντανέψετε” την εμφάνισή σας, προτείνω να επενδύσετε άμεσα στο τελευταίο trend της εποχής και να βάλετε στην καθημερινότητά σας κοσμήματα με πέτρες σε όλα τα χρώματα!

Φορέστε τα…
• Μην φοβάστε! Οι λέξεις “ουράνιο τόξο” και “πολύχρωμα” μπορεί να είναι λίγο υπερβολικές, αλλά τα περισσότερα κομμάτια που ακολουθούν την τάση είναι φινετσάτα και λεπτεπίλεπτα. Οπότε, ταιριάζουν τέλεια με τα επίσης λεπτεπίλεπτα χρυσά κομμάτια που είναι επίσης τάση και αγαπάμε τόσο πολύ.
• Είναι πιο εύκολο να ξεκινήσετε με τα βασικά χρώματα -κόκκινο, κίτρινο, μπλε, πράσινο- και να προσθέσετε επιπλέον αποχρώσεις, και φυσικά ξεκινήστε με χρώματα που αγαπάτε.
• Σκεφθείτε τι είδους χρώματα φοράτε συνήθως στα ρούχα σας. Αν προτιμάτε το μαύρο, τα πράγματα είναι μάλλον εύκολα, αλλά αν φοράτε πολλά prints, προτιμήστε κάτι πιο διακριτικό και όχι πολύ έντονες αποχρώσεις. 
• Μην ξεχνάτε τον τόνο του δέρματος και το χρώμα των μαλλιών σας. Μπορεί κάποια χρώματα απλά να μην σας κολακεύουν. 
• Δεν χρειάζεται να φοράτε ασορτί κομμάτια. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταιριάζετε τα κομμάτια που φοράτε στα χέρια με αυτά που φοράτε στον λαιμό και στα αυτιά.
• Αγοράστε την καλύτερη ποιότητα που μπορείτε. Οι κακής ποιότητας πολύχρωμες πέτρες δείχνουν συνήθως άσχημα και ενδέχεται να κάνουν όλο το look σας να δείχνει πρόχειρο και φθηνό.

womanidol.com, Βάνα Αντωνοπούλου