Ξεφαντώνει η Κρήτη στους ρυθμούς της Αποκριάς - Δείτε όλα τα Καρναβάλια της Κυριακής στο νησί

  • Σάββατο, 17 Φεβρουάριος 2018 20:34
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Στους ρυθμούς της Αποκριάς θα κινηθεί ολόκληρη η Κρήτη την Κυριακή. Τα Καρναβάλι που οργανώνονται σε όλο το νησί με κορυφαίο του Ρεθύμνου υπόσχονται κέφι, χαρά και διασκέδαση. Όπου κι αν κατοικείτε κάποιο Καρναβάλι ορανώνεται κοντά για να διασκεδάσετε.

Τα Καρναβάλια της Κυριακής αναλυτικά είναι:

*Το μεγαλύτερο καρναβάλι της Κρήτης, το Ρεθεμνιώτικο, ολοκληρώνεται την Κυριακή με την παρέλαση να ξεκινά στις 2 το μεσημερι.

*Το Μαλιώτικο Καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 3.00 μ.μ.

*Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής για πέμπτη χρονιά φέτος πραγματοποιείται το Κρουσανιώτικο Καρναβαλι.

*Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η τοπική κοινότητα Πόμπιας οργανώνουν καρναβάλι την Κυριακή, στις 4 το απόγευμα.

*Στον Πύργο Μονοφατσίου, το 13ο Πυργιανό Καρναβάλι, την Κυριακή, στις 12:00 το μεσημέρι

*Το 5ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού θα γίνει την Κυριακή, στις 10:00 π.μ., στις Μοίρες. Ταυτόχρονα θα διεξαχθεί Διαγωνισμός Αυτοσχέδιας Αποκριάτικης Στολής για παιδιά.

*Στις 3 το μσσημέρι της Κυριακής θα γίνει η μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού στο Αρκαλοχώρι.

*Το Καλυβιανό Καρναβάλι πραγματοποιείται για 64η χρονιά την Κυριακή, στις 2 το μεσημέρι.

*Την Κυριακή στις 4 το απόγευμα, στην ιστορική οδό Σκαλίδη, θα πραγματοποιηθεί το 12ο Κισαμίτικο Καρναβάλι.

*Την Κυριακή στις 3μ.μ. θα γίνει στην Ιεράπετρα η μεγάλη παρέλαση. Στην παρουσίαση της καρναβαλικής παρέλασης θα είναι φέτος ο Γιώργος Λιανός.

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι το μεγαλύτερο της Κρήτης αναμένεται οι καρναβαλιστές να ξεπεράσουν τις 15.000.

Το πρόγραμμα όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές περιλαμβάνει:

Μεγάλη Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων

14:00 Εκκίνηση της Μεγάλης παρέλασης πληρωμάτων και αρμάτων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018 από τον Κόμβο Θεοτοκοπούλου.

O πολύ αγαπητός και δημοφιλής ηθοποιός και παρουσιαστής Γιάννης Σπαλιάρας θα είναι ο παρουσιαστής του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018! Μαζί του, η αγαπημένη παρουσιάστρια του τηλεοπτικού σταθμού KΡΗΤΗ TV, Χρύσα Κυρατζή!

15:00 DJ Party στην πλατεία Μικρασιατών από την ομάδα «OLOI VITSIOZOI”

15:00 Dj Party στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Σοχώρα)

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

18:30 Τελετή Λήξης Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018 στην παραλία (Ελ. Βενιζέλου)

Καύση του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου

Live Συναυλία με το συγκρότημα APURIMAC στην παραλία

Στα Μάλια

Το Μαλιώτικο Καρναβάλι είναι πανέτοιμο να παρασύρει τους επισκέπτες του στο κέφι, το χορό, το πάρτι, το γέλιο με εντυπωσιακές στολές που θα συζητηθούν, ευφάνταστα άρματα με απίστευτη δημιουργικότητα και μεράκι, ξυλοπόδαρους και Βραζιλιάνες χορεύτριες, μεθαύριο Κυριακή στις 3.00 μ.μ. στην κεντρική λεωφόρο της πόλης. Παρουσιάζει ο μοναδικός Σωτήρης Καλυβάτσης.

Στον Κρουσώνα

Με τη συμμετοχή πάνω από 300 καρναβαλιστών θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη χρονιά φέτος το Κρουσανιώτικο Καρναβάλι με θέμα τα παραδοσιακά μουσικά όργανα και τίτλο: “ Άρχισαν τα όργανα…”, που οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρουσώνα “ Νέα Γενιά“, με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και τη συνδιοργάνωση του Δήμου Μαλεβιζίου.

Το Καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί στον Κρουσώνα μεθαύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα είναι: οι λύρες, τα λαούτα, οι ασκομαντούρες και τα βιολιά. Επίσης θα συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Γαζίου με μέλη του ντυμένα “Νότες” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Μονής με νύφες και γαμπρούς.

Κάθε ομάδα θα συνοδεύεται από ένα αποκριάτικο άρμα, ενώ πρώτος θα παρελάσει ο Καρνάβαλος. Οι επισκέπτες υπολογίζεται να φτάσουν τους 2.000- 3.000. Στο τέλος της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί το κάψιμο του Καρνάβαλου.

Σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης θα υπάρχει ξυλοπόδαρος, ο οποίος θα διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους, ενώ θα αναβιώσει και το έθιμο με το γαϊτανάκι.

Δήμος Μινώα Πεδιάδος

Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Αναβίωση του παλιού παιχνιδιού «Αμάδες» στη Μαχαιρά στις 11 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Το Σκινιανό Καρναβάλι 2018 θα ξεκινήσει στη 1 μετά το μεσημέρι.

Η αποκριάτικη παρέλαση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκινιά.

Το Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ.

Η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση μασκαράδων θα γίνει στον κεντρικό δρόμο του Αρκαλοχωρίου. Φέτος το καρναβάλι θα ταξιδέψει στην εποχή των 80’s. Μετά την παρέλαση ακολουθεί μεγάλο αυθεντικό ντισκοτέκ πάρτι.

Στον Πύργο

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιείται στον Πύργο Μονοφατσίου το 13ο Πυργιανό Καρναβάλι.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και θα ξεκινήσει στις 12:00 από την ανατολική πλευρά της Κεντρικής Αγοράς του Πύργου καταλήγοντας στο Δημοτικό Κατάστημα.

’Εκεί σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε με άφθονο ποτό και φαγητό σε ένα after party με τον DJ Νίκο Μελιδονιώτη!’’ τονίζει ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Πύργου που το διοργανώνει.

Στις Μοίρες

Ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Μοιρών διοργανώνει το 5ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού την Κυριακή στις 10:00 π.μ., στην κεντρική πλατεία Μοιρών.

Ταυτόχρονα θα διεξαχθεί διαγωνισμός αυτοσχέδιας αποκριάτικης στολής για όλα τα παιδιά που θέλουν να αναδείξουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την όρεξή τους για κάτι πρωτότυπο και διασκεδαστικό!

Στην Πόμπια

Πέρασαν 40 χρόνια από το πρώτο καρναβάλι του χωριού.

“Ένα καρναβάλι – παράδοση που οφείλουμε να συνεχίσουμε ως Σύλλογος και ως άνθρωποι που αγαπάμε το σημείο αναφοράς μας… το χωριό μας.

Πέρασαν γενιές και γενιές από τα μέρη μας και γιόρτασαν στους δρόμους και στα μαγαζιά της εποχής” τονίζουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Τοπική Κοινότητα Πόμπιας που οργανώνουν καρναβάλι μεθαύριο Κυριακή στις 4 το απόγευμα.

Παρουσιάζει η Ραδιοφωνική Παραγωγός Ύβα Κουμαντάκη.

Κισαμίτικο καρναβάλι

Την Κυριακή στην ιστορική οδό Σκαλίδη, θα πραγματοποιηθεί το 12ο Κισαμίτικο Καρναβάλι. Η μεγάλη παρέλαση του Κισαμίτικου Καρναβαλιού ξεκινάει στις 4 το απόγευμα με πολλή μουσική, χορό και κέφι.

Την Καθαρά Δευτέρα, τα καθιερωμένα Κούλουμα θα γίνουν στην παραλία που βρίσκεται κοντά στο γήπεδο Καστελίου, όπου θα υπάρχει live μουσική από παραδοσιακά συγκροτήματα.

Στην Ιεράπετρα

Την Κυριακή στις 3μ.μ. θα γίνει η μεγάλη παρέλαση των ομάδων στην οδό Δημοκρατίας. Στην παρουσίαση της καρναβαλικής παρέλασης θα είναι φέτος ο Γιώργος Λιανός.

Βραζιλιάνες χορεύτριες θα δώσουν τον ρυθμό, καρναβαλιστές κάθε ηλικίας θα προσφέρουν ένα μοναδικό χρώμα και κέφι στην πόλη.