Κουνουπίδι στο φούρνο - Αλλάζει γνώμη σε όσους δεν το τρώνε

  • Σάββατο, 17 Φεβρουάριος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Κουνουπίδι ψητό στο φούρνο. Το κουνουπίδι είναι ένα λαχανικό που έχει ή φίλους ή ορκισμένους εχθρούς λόγω της μυρωδιάς του. Μια εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για ένα υγιεινό λαχανικό λαχανικό μιας και είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ωμέγα-3 είναι επίσης πολύ καλή πηγή βιταμίνης C και μαγγανίου που αμφότερα είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Με αυτόν τον τρόπο ψησίματος που σας δίνουμε, όπου τα μπαχαρικά του δίνουν μια υπέροχη γεύση και τη τραγανή υφή του από το ψήσιμο, ακόμη και εκείνοι που δεν τους αρέσει το κουνουπίδι θα αλλάξουν γνώμη. 

Υλικά συνταγής

1 τρυφερό κεφάλι κουνουπίδι
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κουρκούμη
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/2 λεμονιού το χυμό 
1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
2-3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
2 κ.σ. σόγια σος
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς, στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος και το αφήνετε στην άκρη. 
Πλένετε καλά το κουνουπίδι, το κόβετε σε μπουκετάκια και τα τοποθετείτε σε μπολ. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και όλα τα μπαχαρικά πάνω στο κουνουπίδι. (μπορείτε να αντικαταστήσετε κάποιο από τα μπαχαρικά με το αγαπημένο σας).
Ανακινείστε καλά το μπολ (δείτε το τρόπο στο βίντεο), ή ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας ή μεγάλο κουτάλι τις φουντίτσες κουνουπιδιού ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα από τα υγρά στοιχεία και τα μπαχαρικά. 
Ρίχνετε τις φουντίτσες στο ταψί πάνω στη λαδόκολα και τις απλώνετε ομοιόμορφα σε μια στρώση. Τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ περίπου, ανακατεύοντάς τα ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και πάρουν ωραίο χρώμα. Τα σερβίρετε ζεστά.

sintayes.gr