Τα σημαντικά λάθη που κάνεις στην άσκηση σανίδα

Η σανίδα είναι μία από τις πιο εύκολες (και δύσκολες ταυτόχρονα) ασκήσεις που μπορείς να κάνεις, όταν θες να γυμνάσεις τους κοιλιακούς σου. Και όμως όσο εύκολη είναι, τόσες δυσκολίες έχει, οι οποίες αν δεν τις γνωρίζεις, σε «αναγκάζουν» να κάνεις λάθος σχεδόν όλη την άσκηση. Και επειδή το καλοκαίρι πλησιάζει (είναι μόνο 3 μήνες μακριά) και σίγουρα δεν θέλουμε να κάνουμε λάθος μια τόσο σημαντική άσκηση, παρακάτω σου έχουμε 3 λάθη που κάνεις κατά τη διάρκεια της και πρέπει να τα αλλάξεις.

Δεν έχεις τους ώμους σου ευθυγραμμισμένους με τους καρπούς σου
Είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που σου δείχνει ο εκπαιδευτής όταν σου λέει να πάρεις τη σωστή θέση. Πρέπει να ευθυγραμμίσεις τους καρπούς σου ακριβώς κάτω από τους ώμους σου για να ενεργοποιήσεις σωστά τους μύες σου και να αποφύγεις την αδικαιολόγητη πίεση στις αρθρώσεις των βραχιόνων σου.

Η κοιλιά σου είναι χαλαρή
Το να εξέχει η κοιλιά σου δεν είναι κάτι κολακευτικό όταν στέκεσαι σε όρθια θέση, είναι όμως ακόμη χειρότερο όταν κάνεις σανίδα κι εκείνη κρέμεται. Η Heidi Jones ιδρύτρια του SquadWOD, λέει ότι αυτό συμβαίνει μετά από αρκετή ώρα όταν κουράζεσαι στη συγκεκριμένη θέση. Τα καλά νέα; Είναι πολύ απλό να το διορθώσεις με μερικές μικρές ρυθμίσεις. Ξεκίνα ισιώνοντας τα πόδια και πιέζοντας τους μύες στην κοιλιά. Ακούγεται δύσκολο να συμπιέσεις το τμήμα του σώματος που είναι ήδη «σφιγμένο», αλλά αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο σωστά την άσκηση.

Οι ωμοί σου είναι πάνω από τα αυτιά σου
Μερικές φορές, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χαλαρώσεις. «Είναι σύνηθες για το ανώτερο σώμα να τεντώνεται, οδηγώντας τους ώμους και τον αυχένα σου σε μία πολύ δύσκολη και κουραστική θέση. «Προσπαθήστε να κρατήσεις τον λαιμό σε ευθεία με την σπονδυλική σου στήλη και να χαλαρώσεις τους ώμους σου σε ύψος χαμηλότερο από τα αυτιά σου.

 

Πηγή: queen