Τα κυριότερα λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ σου

  • Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2018 17:41
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Tο μακιγιάζ για εμάς τις γυναίκες είναι μια καθημερινή συνήθεια. Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου σε ένα επαγγελματικό ραντεβού χωρίς ίχνος make-up; Δεν νομίζω.. Εφόσον λοιπόν είναι κάτι το οποίο καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, τουλάχιστον πρέπει να το κάνουμε σωστά. Εν αγνοία μας, κάνουμε κάποια λάθη τα οποία μπορεί με τον καιρό να αποφέρουν αρκετά ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

 

Δεν καθαρίζεις τα πινέλα σου
Το πινέλο του ρουζ και των σκιών είναι οι μεγαλύτερες πηγές μικροβίων. Όχι μόνο επειδή αναμειγνύονται αρκετά χρώματα μαζί αλλά και επειδή οι τριχές από μόνες τους περιέχουν χρωστικές ουσίες. Μια φορά την εβδομάδα βάλε στο πρόγραμμα την καθαριότητα των πινέλων σου. Bonus tip: Χρησιμοποίησε το conditioner σου για να καθαρίσεις τα πινέλα και ξέπλυνε πολύ καλά με νερό.

Το παρακάνεις με την τερακότα
Αν θέλεις να ξεγελάσεις τους πάντες με ένα κατά τ’άλλα fake ηλιοκαμμένο πρόσωπο, τοποθέτησε στο πρόσωπό σου ένα self-tanner και όχι τερακότα. Αρκέσου μόνο στα ζυγωματικά, στο κόκκαλο της μύτης και γενικότερα στην T περιοχή.

Κοιμάσαι χωρίς να ξεβαφτείς
Το ξέρω πως το έχεις ακούσει 100 φορές ότι δεν κάνει να κοιμάσαι βαμμένη. Άλλωστε ήταν από τις αγαπημένες ατάκες της μαμάς σου. Ξέρω επίσης όμως ότι συνεχίζεις να κάνεις αυτό το λάθος. Όταν κοιμάσαι χωρίς να έχεις αφαιρέσει το make up , καταφέρνεις να φαίνεσαι πολύ μεγαλύτερη και να καταστρέφεις την επιδερμίδα σου.

Τοποθετείς λάθος το concealer 
H σωστή τεχνική είναι να δημιουργήσεις ένα νοητό ανάποδο τρίγωνο κάτω από το μάτι σου. Έτσι θα καταφέρεις ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Bonus tip: Αμέσως μετά το concealer, εφάρμοσε την πούδρα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις το “σπάσιμο” κάτω από τα μάτια.

Φοράς καθημερινά αδιάβροχη μάσκαρα
Αν δεν είσαι τόσο ευαίσθητη ή έστω αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης, δεν χρειάζεται να φοράς αδιάβροχη μάσκαρα. Αυτό γιατί, ξεραίνει τις βλεφαρίδες σου. Επίσης είναι δύσκολο να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη μάσκαρα και μπορεί να χάσεις αρκετές βλεφαρίδες προσπαθώντας να ξεβαφτείς.

Too much foundation 
Αν δεν υπάρχει κάποια ατέλεια που χρειάζεται να καλύψεις, δεν χρειάζεται να το παρακάνεις με το make up. Μπορείς να επιμένεις πιο πολύ στην Τ περιοχή του προσώπου σου και να καλύψεις τις διχρωμίες για ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Κρατάς τα καλλυντικά για πολύ καιρό
Πρέπει να πετάξεις την σκιά που έχεις από τα χρόνια του λυκείου. Τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης και θα πρέπει να τα χρησιμοποιείς μέχρι τότε γιατί είναι πολύ εύκολο να σου δημιουργήσουν δερματικά προβλήματα.

 

Πηγή: savoirville

Αφηστε καποιο σχολιο