Πρώτο ραντεβού - Τι να φορέσεις και τι όχι

Τα πρώτα ραντεβού μπορεί να είναι τρομακτικά και να προκαλούν άγχος, αλλά το στιλ σας δεν χρειάζεται να το αντικατοπτρίζει αυτό. Αν ακολουθήσετε τους παρακάτω πέντε απλούς κανόνες, σας εγγυώμαι ότι τα πράγματα θα πάνε κατ' ευχήν...

Οι προσωπικές μου συμβουλές για τα πρώτα ραντεβού: εντυπωσιακό look χωρίς υπερβολές, διατήρηση του προσωπικού στιλ, και -βασικό- άνεση. Άλλωστε, οι άντρες -έκπληξη!- δεν ενδιαφέρονται για τις τελευταίες τάσεις της  μόδας και γενικά προτιμούν την κομψότητα έναντι του glamour. Και μία τελευταία συμβουλή πριν προχωρήσετε παρακάτω. Κρατήστε την εμφάνισή σας απλή. Τα υπερβολικά επιμελημένα looks έχουν συνήθως το αντίθετο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο.


Αποφύγετε τις τελευταίες τάσεις της μόδας και μην προδίδετε το προσωπικό σας στιλ
Το πρώτο ραντεβού δεν είναι η στιγμή για πειραματισμούς με τα trends της σεζόν, αλλά σε αυτή την περίπτωση προτείνω να εμπιστευθείτε τελικά το ένστικτό σας. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να μην αντιγράψετε στο φουλ κάποια εμφάνιση από την πασαρέλα (γενικά οι άντρες τρομάζουν με κάτι τέτοια), χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι αν τα πράγματα προχωρήσουν, θα πρέπει να προδώσετε τις προσωπικές σας στιλιστικές επιλογές (καλό θα ήταν αυτό να μην το επιτρέψετε ποτέ στον εαυτό σας). Η συμβουλή μου; Χωρίς να κάνετε συμβιβασμούς στο προσωπικό σας look, απλοποιήστε λίγο τις αγαπημένες σας γραμμές. 

Η άνεση αποτελεί βασική προϋπόθεση
Κατά την προσωπική μου άποψη, τα πρώτα ραντεβού δεν χρειάζονται πολύ ψηλά τακούνια. Δοκιμάστε το σύνολο στο σπίτι και αν αισθάνεστε περίεργα φορώντας το, οι πιθανότητες να αισθανθείτε χειρότερα κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας είναι πολύ αυξημένες. Για το καλοκαίρι, ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες-πλατφόρμες ή ένα ζευγάρι μπαλαρίνες τακούνια που μπορείτε να στέκεστε άνετα επάνω τους για τον χειμώνα αποτελούν ιδανική επιλογή. Ειδικά μάλιστα, αν δεν ξέρετε πού θα πάτε και τι θα κάνετε και μπορεί να χρειαστεί να είστε όρθια για πολλή ώρα ή να περπατήσετε αρκετά.

Να είστε σέξι αλλά όχι υπερβολικά
Είναι αστείο να πάτε στον κινηματογράφο με αμφίεση κλαμπ, αλλά δεν χρειάζεται να ντυθείτε και σεμνότυφα. Βρείτε τη χρυσή τομή μεταξύ σέξι και συντηρητικού (με τις φίλες μου, αποκαλούμε το look “σεμνό αλλά σέξι”) με ένα ριχτό φόρεμα ή ένα shirt dress που θα τονίσει και τη μέση σας και αναβαθμίστε το με ενδιαφέροντα αλλά όχι υπερβολικά αξεσουάρ, όπως εντυπωσιακά σκουλαρίκια που μπορούν να αποτελέσουν και σημείο εκκίνησης για να σπάσει ο πάγος. 

Μην το σκέφτεστε πολύ - βάλτε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση
Όπως ακριβώς και στη ζωή, έτσι και στα πρώτα ραντεβού, δεν χρειάζεται να το σκέφτεστε πολύ και να περιπλέξετε τα πράγματα (και την εμφάνισή σας) χωρίς να υπάρχει λόγος. Μπορείτε, για παράδειγμα, να φορέσετε ένα σύνολο που θα σας πάει από το γραφείο στο ραντεβού, όπως ένα κομψό τοπ και μια μαύρη φούστα.

Αν έχετε αμφιβολίες, φορέστε το αγαπημένο σας κομμάτι
Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι να φορέσετε, προτιμήστε κάποιο ή κάποια από τα αγαπημένα σας κομμάτια. Θα αισθανθείτε πιο σίγουρες μέσα σε κάτι που σας κάνει να αισθάνεστε άνετα και του έχετε αδυναμία. 

Τέλος, μην ξεχάστε να «φορέσετε» την καλύτερη διάθεσή σας και ένα λαμπερό χαμόγελο. Αυτά πάντα κερδίζουν τις εντυπώσεις!

 

Πηγή: womanidol