Πνίξε τον Άγιο Βαλεντίνο που έχεις μέσα σου! Του Γιώργου Παπακωνσταντή

  • Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 21:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Editorial

Αυτός δεν είναι άγιος, ο διάολος μεταμορφωμένος είναι. Να σκέφτεσαι τι δώρο, ποια έκπληξη θα του (της) κάνεις. Να είναι ξεχωριστό, να είναι πρωτότυπο, να μπορεί να πει στους κολλητούς- κοίτα τι σκέφτηκε η αγάπη μου…Να το χαρεί κιόλας, και να σε γεμίσει γλύκες.

Δεν ξέρω ποιος τελικά είχε τη φαεινή ιδέα να υπάρξει ιδιαίτερη γιορτή των ερωτευμένων, πρέπει να ήταν μεγάλος μάγκας στο μάρκετινγκ, αλλά ξέχασε το βασικό. Όσοι είναι πραγματικά ερωτευμένοι, το γιορτάζουν κάθε μέρα. Με τον τρόπο το δικό τους που μόνο αυτοί ξέρουν. Τη μια σε ένα παγκάκι, την άλλη σ ένα πάρκο, μια αμουδιά, μπορεί σε ένα ταβερνάκι, σε μια φοιτητική κάμαρα, ακόμη ακόμη και  με δυο τρεις ματιές όλο σημασία. Δεν περιμένουν στις 14 Φεβρουαρίου, χειμωνιάτικα, να ανακαλύψουν κόκκινες καρδούλες, κόκκινες καρτούλες, κόκκινα γλυκάκια ή κόκκινα…βρακάκια.

 Ουαί κι αλλοίμονο σε όσους δηλώνουν ερωτευμένοι  και περιμένουν το Βαλεντίνο να τους ξυπνήσει τη διάθεση για δώρα, τη διάθεση για βόλτα, για ρομαντισμό, με λίγα λόγια τη διάθεση για ζωή.

Αν θέλεις να κάνεις κάτι πραγματικά διαφορετικό, εξαιρετικό εκείνη τη μέρα, χάρισέ την εξ ολοκλήρου στον αγαπημένο ή στην αγαπημένη σου, αφήνοντάς τον μόνο, με τη σκέψη σου παρέα. Έτσι θα περάσετε μια μέρα διαφορετική, να κάνει ο καθένας πράγματα που του αρέσουν. Να νιώσει ο ένας την έλλειψη του άλλου, γιατί ο έρωτας, ο πραγματικός έρωτας, δεν ξέρει από ημέρες, ημερομηνίες, μήνες ή χρόνια. Ξέρει μόνο από στιγμές. Μικρές απλές, καθημερινές στιγμές και απεχθάνεται να κάνει την ίδια στιγμή ότι πρέπει να κάνουν όλοι.

Ο Άγιος Βαλεντίνος μπορεί να είναι ένας προνομιούχος Άγιος. Τον ξέρουν όλοι.  Ακόμη και  όσοι  δεν δηλώνουν ερωτευμένοι, θέλουν να ερωτευτούν. Όμως είναι η χαρά του ζαχαροπλάστη και του ανθοπώλη, άντε και του κοσμηματοπώλη για βαριές περιπτώσεις.  Γίνονται πολλά στη χάρη του, αλλά τελικά πόσα γίνονται στη χάρη του αγαπημένου ή της αγαπημένης; Γιατί άλλο να γιορτάζεις τον Άγιο και άλλο να γιορτάζεις τον έρωτά σου. Εκεί σε θέλω.