Κοτόπουλο στήθος με μοτσαρέλα σε σάλτσα ντομάτας και ταλιατέλες

  • Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Στήθος φιλέτο κοτόπουλου καλυμμένο με μοτσαρέλα σε πεντανόστιμη σπιτική σάλτσα ντομάτας, σερβιρισμένο με ταλιατέλες. Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα πολύ πολύ νόστιμο, χορταστικό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο, που σίγουρα θα απολαύσετε. 

Υλικά συνταγής

4 μικρά στήθη κοτόπουλου
3 κ.σ. ελαιόλαδο 
400 γρ. ταλιατέλες + βούτυρο ή ελαιόλαδο για λάδωμα ή βουτύρωμα 
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
½ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ανάμεικτα αποξηραμένα μυρωδικά θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό
1/2 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπεριού (αν δεν προτιμάτε τα καυτερά βάλτε γλυκιά πάπρικα)
4-5 λιαστές ντομάτες πολτοποιημένες στο μούλτι
1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι πιπέρι ζάχαρη
4 φέτες τυρί μοτσαρέλα 
ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό

Εκτέλεση συνταγής

Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο και τηγανίζετε το κοτόπουλο για 4-5 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί καλά μέχρι μέσα και να μην έχει καθόλου ροζ χρώμα στο κέντρο του. Μη τα παραψήσετε και χάσουν τους ζωμούς τους. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε με τσιμπίδα σε πιατέλα. 


Βράζετε τις ταλιατέλες σας σε μπόλικο, αλατισμένο κοχλαστό νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε, τις ξαναβάζετε στη κατσαρόλα, τις ραντίζετε με βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Τις διατηρείτε ζεστές.


Εν τω μεταξύ, στο τηγάνι που τηγανίσατε το κοτόπουλο, προσθέτετε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 2-3 λ ή μέχρι να γυαλίσουν και μαλακώσουν. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1/2 λ.


Προσθέτετε το ντοματοπελτέ, ανακατεύετε, ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, 1 πρέζα ζάχαρη, τα καρυκεύματα, τις νιφάδες πιπεριού ή τη γλυκιά πάπρικα και τις λιαστές ντομάτες πολτοποιημένες στο multi μαζί με τη 1 κ.σ. παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Μόλις η σάλτσα αρχίσει να παίρνει βράση προσθέτετε 1/3 φλ. νερό (ή νερό από αυτό που βράσατε τις ταλιατέλες), χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 10-12 λ ή μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. 


Ξαναβάζετε τα στήθη μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι καλύπτετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα. Βάζετε από 1 φέτα μοτσαρέλας, πάνω από τη σάλτσα στα στήθη κοτόπουλου. Αν έχετε τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο το μεταφέρετε σε προθερμασμένο στο γκρίλ φούρνο για 2 λ περίπου να λιώσει το τυρί, διαφορετικά, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλώτερο, σκεπάζετε το τηγάνι και το αφήνετε μέχρι να λιώσει το τυρί. 


Σε πιατέλα σερβιρίσματος στρώνετε τις ταλιατέλες, ρίχνετε μερικές κουταλιές σάλτσα και ανακατεύετε. Από πάνω στρώνετε τα στήθη κοτόπουλου με τη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό και σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας. 

sintayes.gr