Κάνε το κραγιόν σου πιο σκούρο χωρίς περιττά έξοδα

  • Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 17:42
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Εάν λατρεύετε τα κραγιόν, μάλλον έχετε πολλά μα πάρα πολλά στο νεσεσέρ σας. Τόσα που πιθανόν και να έχετε ξεχάσει ότι υπάρχουν! Με δεδομένο ότι η...
τάση είναι οι πιο σκούρες αποχρώσεις στα χείλη, παίρνοντας τις βαθιές αποχρώσεις του κόκκινου, τους ζουμερούς τόνους του βατόμουρου ή τις γλυκές νότες της μαύρης σοκολάτας, έχουμε τα κόλπα για να τις πετύχετε, χωρίς να αγοράσετε ούτε ένα νέο κραγιόν. Διαβάστε παρακάτω τα βήματα προετοιμασίας και τις συμβουλές για να δείτε πώς θα το πετύχετε!

1. Απολέπιση
Για τέλειο αποτέλεσμα και χείλη αψεγάδιαστα, δεν έχουμε παρά να προσφέρουμε στην ευαίσθητη περιοχή των χειλιών μας μια ελαφριά απολέπιση. Επιλέγοντας ένα ειδικό προϊόν, ιδιαίτερα απαλό και με ήπια, φυσικά συστατικά απομακρύνουμε από την επιφάνεια των χειλιών μας τα νεκρά κύτταρα και τα προετοιμάζουμε για την εφαρμογή του κραγιόν.

2. Το μολύβι χειλιών
Είναι μία από τις πιο παλιές και αποτελεσματικές τακτικές στη βίβλο της ομορφιάς! Για να επιτύχουμε ένα πιο σκούρο αποτέλεσμα επιλέγουμε ένα μολύβι χειλιών τρεις φορές πιο σκούρο από την απόχρωση του κραγιόν. Και επίσης, κάνουμε το περίγραμμα όχι μία, αλλά τρεις φορές. Για να κάνουμε το χρώμα ακόμα πιο σκοτεινό περνάμε το μολύβι και στο κέντρο των χειλιών μας. Τέλος, με το ειδικό πινελάκι χειλιών αναμειγνύουμε τις αποχρώσεις, από το κέντρο ως τις άκρες του στόματος, για ένα σκουρόχρωμο τόνο παντού.

3. Χρωματική πανδαισία με σκιές
Οι σκιές ματιών μεταμορφώνουν και το χρώμα του κραγιόν μας! Μάλιστα, για να σκουρύνουμε τα κόκκινα και τα λιλά κραγιόν, οι σκιές σε μαύρο και γκρι μπορούν να κάνουν θαύματα. Τι κάνουμε; Στο πάνω μέρος της παλάμης μας αναμειγνύουμε με ένα πινέλο τις σκιές ματιών. Και σε άλλο σημείο,  ανακατεύουμε με πινέλο και τις αποχρώσεις των κραγιόν. Παίρνοντας σταδιακά, χρώμα από τις σκιές δουλεύουμε κυκλικά με το πινέλο στις υφές των κραγιόν. Μόλις δημιουργήσουμε την απόχρωση που μας αρέσει, περνάμε με το πινελάκι το χρώμα στα χείλη!

4. Ντεγκραντέ απόδοση και εφέ ombré
Τα χείλη μας μπορούν να αποκτήσουν τρισδιάστατο look με έναν πολύ απλό τρόπο! Αρχικά, περνάμε στην επιφάνεια τους ένα κραγιόν, για παράδειγμα σε απόχρωση του μούρου. Ζωγραφίζουμε κατόπιν, το περίγραμμα με ένα μολύβι τουλάχιστον δύο τόνους σκουρότερο από το κραγιόν, ακολουθώντας αυστηρά και μόνο τις εξωτερικές γραμμές. Τέλος, με ένα πινέλο βάζουμε στο κέντρο του τόξου των χειλιών ελάχιστη ποσότητα κονσίλερ και πιέζουμε απαλά το πάνω και το κάτω χείλος, ώστε να προσθέσουμε φως και να δημιουργήσουμε μια άκρως γοητευτική αντίθεση.

5. Ένα χρώμα δεν είναι ποτέ αρκετό
Αν και αυτονόητο, ίσως έχουμε αγνοήσει τελευταία πόσο εύκολο και αποδοτικό είναι το να αναμείξουμε τα κραγιόν μεταξύ τους. Εάν για παράδειγμα χρησιμοποιήσουμε το καφέ χρώμα της σοκολάτας σε συνδυασμό με ένα έντονο κόκκινο, θα έχουμε ένα εντυπωσιακό, βαθύ σκούρο δαμασκηνί χρώμα, μια από τις πιο hot προτάσεις για αυτήν την περίοδο! Ας σκεφθούμε ακόμα, πως με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να δημιουργήσουμε αποχρώσεις και τόνους, αποκλειστικά για τα χείλη μας!

 

Πηγή: womanidol