Σχολείο έδιωξε δασκάλα γιατί παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς της

  • Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 20:52
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Η Jocelyn Morffi ήταν μια από αυτές τις δασκάλες των μικρών τάξεων του Δημοτικού που αγαπούσαν όλα τα παιδιά και έχαιρε σεβασμού και εκτίμησης.

Όταν παντρεύτηκε όμως τη σύντροφό της Natasha Hass, είδε το Saints Peter and Paul Catholic School του Μαϊάμι να τη διώχνει χωρίς δεύτερη σκέψη, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Miami Herald», παρά τα εφτά χρόνια που ήταν εκεί και τις άψογες επιδόσεις της.

Σε επιστολή της προς τους γονείς του σχολείου, η διευθύντρια Carlota Morales χαρακτήρισε την απόφαση «δύσκολη, αλλά απαραίτητη», μόνο που η κίνησή της δεν βρήκε απήχηση, καθώς σύντομα πολλοί γονείς και κηδεμόνες θα μαζεύονταν στο προαύλιο για να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη, όπως λένε, ενέργεια. Και συνεχίζουν να μην έχουν πάρει ικανοποιητική απάντηση από τη διευθύντρια, αποκαλύπτουν εντείνοντας την κινητοποίησή τους.

Ένας γονέας είπε στην εφημερίδα: «Είμαστε εξαιρετικά εξοργισμένοι. Της συμπεριφέρθηκαν σαν εγκληματία, δεν την άφησαν να πάρει καν τα πράγματά της από την αίθουσα». Και, όπως είπε, κανείς δεν ήξερε πως η δασκάλα ήταν ομοφυλόφιλη και κανείς δεν νοιάζεται εξάλλου, εκτός φυσικά από τη διευθύντρια.

«Το μόνο μας ενδιαφέρον είναι το πώς είναι με τα παιδιά μας, ο τρόπος που διδάσκει, και αυτή η γυναίκα είναι μακράν μια από τις καλύτερες δασκάλες εδώ», είπε δεύτερος γονέας. Ένας τρίτος, ο Ricardo Oviedo, μίλησε στο «WPLG»: «Ό,τι κάνει στο σπίτι μας, δεν αφορά κανέναν. Το γεγονός είναι ότι διατηρεί υψηλά ηθικά πρότυπα στο σχολείο και μεταδίδει στα παιδιά μας το αίσθημα της κοινότητας και της αγάπης».

Το σχολείο αρνείται πάντως να απαντήσει τόσο στις εκκλήσεις των δημοσιογράφων όσο και στις ερωτήσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Η εκπρόσωπος Τύπου της καθολικής επισκοπής του Μαϊάμι υπεραμύνθηκε ωστόσο της απόφασης, λέγοντας πως σε ένα καθολικό σχολείο τέτοια πράγματα δεν γίνονται δεκτά.

Όσο για την ίδια τη δασκάλα, έγραψε μετά στα κοινωνικά μέσα: «Αυτό το Σαββατοκύριακο παντρεύτηκα την αγάπη της ζωής μου και, δυστυχώς, παύτηκα ως αποτέλεσμα από τη θέση μου. Στα μάτια τους δεν είμαι το σωστό είδος καθολικού για την απόφασή μου σχετικά με τον σύντροφό μου»…

newsbeast