Στους ρυθμούς της Αποκριάς το Ηράκλειο - Οι ομάδες και όλες οι πληροφορίες για το Καστρινό Καρναβάλι

  • Παρασκευή, 9 Φεβρουάριος 2018 08:33
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Όλα έτοιμα για τη  μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της «Καστρινής Αποκριάς 2018»  που διοργανώνει σήμερα Κυριακή ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ), ενώ η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ήδη   έχουν δηλώσει συμμετοχή 44 ομάδες με πλήρωμα από 50 μέχρι και 300 άτομα η καθεμιά.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 3 μετά το μεσημέρι από την πλατεία 18 Άγγλων, θα περάσει από τον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου, από την πλατεία των Λιονταριών, θα συνεχιστεί στη  λεωφόρο Δικαιοσύνης και θα ολοκληρωθεί στην πλατεία Ελευθερίας. Νωρίτερα τα πληρώματα θα συγκεντρωθούν στις 2 μ.μ. στο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου από το «Μαρίνα» μέχρι την Πλατεία 18 Άγγλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου παραχωρεί δωρεάν, για τη διευκόλυνση των καρναβαλιστών τους χώρους στάθμευσης απέναντι από το ΚΤΕΛ στην παραλιακή λεωφόρο και μέσα στο λιμάνι, στο ύψος της κεντρικής εισόδου.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2813409853 και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου: www.kastrino-karnavali.gr.

Αλλαγές στην  κυκλοφορία

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι  λόγω του καρναβαλιού  αύριο Κυριακή από τη 1 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα    πρόκειται να προβεί σε  ρύθμιση κυκλοφορίας των οχημάτων στην παραλιακή οδό Νεάρχου και την οδό Σοφ. Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα η διακοπή κυκλοφορίας θα έχει ως εξής:

Α) Ρεύμα προς Αλικαρνασσό: Από την πλατεία 18 Άγγλων έως τη συμβολή οδού Νεάρχου με την οδό Δούκως Μποφόρ (σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)

Β) Ρεύμα από Αλικαρνασσό:  Οδό Νεάρχου, στο ύψος της κεντρικής εισόδου λιμένα (συμβολή με την οδό Εθν. Αντιστάσεως), έως την πλατεία 18 Άγγλων.

Οι ομάδες

Οι ομάδες και η σειρά με την οποία θα παρελάσουν είναι:

Τύμπανα, 2. Ομάδα Καρναβαλιού Μαλίων, 3. Ομάδα Καρναβαλιού Σκινιάς, 4. Ξυλοπόδαροι, 5. Χαρούμενες Στρουμφο-οικογένειες,  6. Δ ΚΕΠΑ – Ένας πιγκουίνος όχι και τόσο τέλειος, 7. Β ΚΕΠΑ-  Ποντικομικρούληδες,  8. Α ΚΕΠΑ – Η Μάγισσα Φρικαντέλλα,  9. Η ΚΕΠΑ-  Λαγοί και χελώνες, 10. ΚΕΠΑ Πανεπιστημίου – Τριγωνοψαρούλης και οι φίλοι του,  11. ΙΑ ΚΕΠΑ – Γάτες και ποντίκια,  12. ΙΒ ΚΕΠΑ- Η χώρα των ΝΤΟ-ΡΕ –ΜΙ, 13. Ι ΚΕΠΑ – Ιππότες και πριγκίπισσες, 14.  ΣΤ ΚΕΠΑραμυθοπριγκιπάτα,  15. Ζ ΚΕΠΑ- Πριγκίπισσες και βάτραχοι, 16. Βρεφονηπιακός Σταθμός «Δημιουργία» + Aqua Babies,  17. Άρτζι Μπούρτζι …κι ο λουλάς, 18. Κοκτέιλ … «Margaritaª, 19. Αλλ’αντ ΤΑΛΩΣ, 20. Άρμα Δήμου Ηρακλείου «ΤΑΛΩΣ», 21. ΤΑΛΟΚΑΜΙΝΩΙΤΕΣ, 22. Ζούγκλα γίναμε…, 23. Χίπις και…χιπάκια!!, 24. Σχολεία μαγείας- Χαρρυ Πότερ, 25. Οι «Πέρα – Βρέχει», 26. Τα «Δεκαοκταράκια», 27. Ρεμπέτες σε κρίση…, 28. Άραβες και χανούμισσες,  29. Το σχολείο των γραμμάτων,  30. Τα ευρώ-πουλα μας έκαναν… φτωχό-πουλα!,  31. Προστατεύουμε τη θάλασσα, 32. Άρμα δήμου Ηρακλείου «ΔΙΑΣ», 33. Τα «Καστροπελέκια»!, 34. Ήρωες της Ντίσνεϊ, 35. Δελφίνια Παν…ντου!!, 36. Ακάκιε, τα μακαρόνια πάνε ντίσκο!, 37. Το 11ο Γυμνάσιο κλέβει καρδιές!!, 38. Μαγειροτσικαλιάσματα!!, 39. Απόφοιτοι είμαστε όλοι στην τρέλα!!, 40. Ρόδα, τσάπα και τσουγκράνα!!, 41. Χοροχτυπημένο, 42. Εμείς & εμείς…& οι άλλοι!!, 43. Ωκεανός, 44. Τρελοί ζωγράφοι, 45. Τουρλού- τουρλού!

Αφηστε καποιο σχολιο