Γιατί πρέπει πάντα να φοράμε αντηλιακό στο αεροπλάνο

  • Κυριακή, 11 Φεβρουάριος 2018 08:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ταξίδια

Οι περισσότεροι επιβάτες που αγαπούν να κάθονται στη θέση δίπλα στο παράθυρο, συνήθως θαυμάζουν την ηρεμία που απλώνεται από κάτω αλλά μάλλον δεν έχουν σκεφτεί τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από τον ήλιο.

Οι επιβάτες των αεροσκαφών λοιπόν, όχι μόνο κινδυνεύουν από την έκθεση σε επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου αλλά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος από όποιον βρίσκεται στο έδαφος, ενώ εκείνοι που βρίσκονται δίπλα στα παράθυρα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, προειδοποιούν οι ειδικοί σε θέματα υγείας.

«Υπάρχουν δύο τύποι ακτινοβολίας UV που συνδέονται με τον καρκίνο του δέρματος, η UVA [υπεριώδες Α] και η UVB [υπεριώδες Β]. Όταν βρίσκεστε σε ένα επίπεδο, η ακτινοβολία UVB, που συνδέεται περισσότερο με την ηλιακά εγκαύματα, εμποδίζεται από τα παράθυρα του αεροπλάνου, αλλά η ακτινοβολία UVA δεν εμποδίζεται. Καθώς είστε πολύ πιο κοντά στο στρώμα του όζοντος, οι ακτίνες του ήλιου είναι πολύ πιο επιβλαβείς», δήλωσε στην Telegraph, ο Matt Gass, εκπρόσωπος της Βρετανικής Ένωσης Δερματολόγων (BAD).

«Οι ακτίνες UVA μπορεί να διαπεράσουν το γυάλινο παράθυρο και να διαπεράσουν το δέρμα πιο βαθιά από την UVB. Η προστασία με αντηλιακό θα βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τη φωτογήρανση (γήρανση του δέρματος που προκαλείται από τις υπεριώδεις ακτίνες) και ενδεχομένως και από τον καρκίνο του δέρματος», συμπληρώνει.

news.gr

Αφηστε καποιο σχολιο