Άνοιξε ο δρόμος για το τέλος της θερινής ώρας

  • Σάββατο, 10 Φεβρουάριος 2018 16:04
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Εξαιρετικά πιθανό να καταργηθεί η θερινή ώρα, μετά από 42 χρόνια, μετά από ψήφισμα που υιοθέτησε την Πέμπτη το Ευρωκοινοβούλιο. Η συζήτηση για τη χρησιμότητα της θερινής ώρας στην Ευρώπη έχει ανοίξει εδώ και καιρό, με τις φωνές για τις αρνητικές συνέπειες στην αλλαγή της ώρας να πληθαίνουν.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεδρίασε την Πέμπτη με αυτό το θέμα και υιοθέτησε ψήφισμα υπέρ της κατάργησης της θερινής ώρας. «Αν, λοιπόν, αποφασίσουμε ποτέ να καταργήσουμε την αλλαγή της ώρας, αυτό πρέπει να γίνει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συντονισμένο και ενιαίο τρόπο», δήλωσε η επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς, η οποία παρέστη στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Καρίμα Ντελί, η οποία είναι πρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών του ΕΚ, επεσήμανε ότι «η έλλειψη ύπνου που επιφέρει η αλλαγή της ώρας προκαλεί προβλήματα στην οδική ασφάλεια. Είναι η αιτία για μεγάλο αριθμό ατυχημάτων για τους πιο ευάλωτους και εννοώ τους πεζούς και τους ποδηλάτες».

Το ψήφισμα, το οποίο υιοθετήθηκε με 384 ψήφους υπέρ, 153 κατά και 12 αποχές, επιτρέπει στην Κομισιόν να αξιολογήσει και, αν το κρίνει απαραίτητο, να τροποποιήσει την οδηγία 84/2000 περί θερινής ώρας.

newsbeast