Γιατί «κόψατε» το σεξ; Έξι πολύ πιθανοί λόγοι

Τον πρώτο καιρό της σχέσης όλα τα ζευγάρια κάνουν σεξ συνέχεια και παντού. Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας είναι κατάλληλη για σεξ, ενώ ακόμα κι εσύ η ίδια απορείς πού βρίσκεις την όρεξη για τόση… υπερ-δραστηριότητα! Με τον καιρό, τα πράγματα αλλάζουν. Το σεξ μειώνεται αισθητά, το τρίπτυχο καναπές-σειρά-φαγητό παίρνει τη θέση του, και κάποια στιγμή συνειδητοποιείς ότι έχει περάσει ένα δίμηνο κι εσύ δεν έχεις δει «χαρά στα σκέλια» σου για να το πω και απλά. Συνήθως μετά τη συνειδητοποίηση έρχεται ο πανικός και αμέσως μετά ξεκινάει η έρευνα για πιθανό κέρατο. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι ακριβώς. Συγκεκριμένα σου έχω 6 βασικούς λόγους, για τους οποίους όχι μόνο εσύ αλλά και πολλά άλλα ζευγάρια επιλέγετε την… αποχή.

Άγχος… πολύ άγχος!

Δεν είναι δικαιολογία. Είναι γεγονός και ισχύει. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με διάφορες καταστάσεις οι οποίες φυσικά μας επηρεάζουν. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να θυμηθώ περίοδο που να είμαι εντελώς ήρεμη κάτι που είμαι σίγουρη συμβαίνει και σε σένα. Οπότε, χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω καταστάσεις, όταν το μυαλό σου απασχολείται με άλλα πράγματα, είναι πολύ δύσκολο να μπεις σε διάθεση για σεξ. Λυπάμαι αλλά είναι αλήθεια.

Το θέμα της έλξης

Νομίζω ότι είναι απολύτως φυσικό, η ερωτική έλξη να γίνεται όλο και πιο… αδύναμη. Δεν είναι κακό και νομίζω ότι η λύση δεν είναι ο χωρισμός. Τους πρώτους μήνες το μόνο που θέλεις είναι να βρεθείς κοντά του και να κάνετε σεξ. Αυτό με τον καιρό εξασθενεί. Τον συνηθίζεις χωρίς να σημαίνει ότι δεν τον θέλεις πια. Σημαντικό ρόλο παίζει και η κοινωνική ζωή. Δεν μπορείς να μη δεις μια φίλη ή να απορρίπτεις συνέχεια το ποτό με τους συναδέλφους. Είναι πράγματα που πρέπει να γίνουν. Επίσης, σε περίπτωση που έχεις κάποιο χόμπι, λογικό είναι να σε απασχολεί κάποιες ώρες της ημέρας. Το αν θέλεις, μπορείς, στην προκειμένη, δεν ισχύει. Η μέρα έχει ελάχιστες ώρες, κι εσύ σίγουρα δεν μπορείς να τα προλάβεις όλα. Το πιο πιθανό είναι ότι με το που ακουμπήσεις μαξιλάρι θα σε πάρει ο ύπνος. Το ίδιο και εκείνον.

Οι συνήθειές σας

Δεν είναι τυχαίο που επικρατεί η άποψη ότι τα ζευγάρια στην αρχή της σχέσης ξεκινούν να παχαίνουν γιατί πολύ απλά το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε-με ελάχιστες εξαιρέσεις φυσικά-. Οπότε φίλη μου, όταν το βράδυ σου περιλαμβάνει πίτσα, μπύρες και για σβήσιμο μια σοκολατίτσα να φτιάξει η γεύση, μάλλον μετά σου φαίνεται ακατόρθωτο να αποχωριστείς τα ρούχα σου και να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις ακόμα και της πιο απλής στάσης.

Μήπως φταίει η εμφάνιση;

Δε θέλω να γίνω επιφανειακή αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι μπορεί να σε γνώρισε 55 κιλά και τώρα να έχεις φτάσει τα 70-το ίδιο ισχύει και για εκείνον φυσικά-. Δε σου λέω να ζεις μία ζωή με περιορισμούς και δίαιτες (φυσικά και όχι) αλλά η φροντίδα του σώματος και του εαυτού σου, έχει σημασία πρώτα απ’ όλα για σένα και μετά για τον άλλο. Μήπως λοιπόν να έκανες μία μικρή προσπάθεια;

queen.gr

Υπάρχει μήπως κάποιος άλλος;

Δεν ήθελα να το πω αλλά υπάρχει ΚΑΙ αυτό το ενδεχόμενο και δεν μπορώ να το αγνοήσω. Ακόμα και αν δεν υπάρχει στην ουσία κέρατο-ίσως ούτε καν συνάντηση-το μυαλό μπορεί να αποσπαστεί και να αποσυντονιστεί ακόμη και με ένα απλό μήνυμα.

Και τελικά…

Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να δίνεις μεγαλύτερη σημασία στο σεξ από όση πρέπει; Δε λέω, είναι βασικό κομμάτι μίας σχέσης-ποια είμαι εγώ που θα το αμφισβητήσω;-αλλά από ένα σημείο και μετά, παίζει βασικό ρόλο και η συντροφικότητα. Μία εκδρομή, ένα χόμπι που ίσως μπορεί να αποκτήσετε μαζί, κάτι διαφορετικό τελοσπάντων. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ζευγάρια που αντέχουν στο χρόνο, δένονται εκτός από τη σεξουαλική έλξη και με φιλία. Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό, γεμίστε τον κοινό σας χρόνο, και σύντομα η κρίση θα περάσει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα βρεθείτε σε ένα ειδυλλιακό τοπίο-μη μου πεις για χρήματα γιατί μπορείς να ξεφύγεις έχοντας ξοδέψει τα ελάχιστα-χωρίς να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

queen.gr