Η περιφερειακή ομάδα Κρήτης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Crete Activists) διοργανώνει πολιτική συζήτηση στο Ρέθυμνο

  • Παρασκευή, 9 Φεβρουάριος 2018 15:43
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Η περιφερειακή ομάδα Κρήτης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Crete Activists) σας καλεί στην εναρκτήρια παρουσίαση τριών νέων πολιτικών projects (εκδημοκρατισμός ευρωζώνς, εργασιακά δικαιώματα στην εκπαίδευση, πανεπιστήμιο 2020) που "θα επεξεργαστούμε μαζί σας, συμμετοχικά για τους επόμενους 6 μήνες. "

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Γενικότερος στόχος μας είναι να καταλήξουμε, με τη δική σας συμμετοχή, σε εμπεριστατωμένες πολιτικές προτάσεις πάνω στις τρεις θεματικές ενότητες μέσα από έρευνα και ανταλλαγή απόψεων με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αλλά και ειδικούς από όλη την Ευρώπη και την ακαδημαϊκή και πολιτική κοινότητα πάντα στη βάση των αξιών της σοσιαλδημοκρατίας.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση της νέας μεθόδου πολιτικής παραγωγής, η τεκμηρίωση της ανάγκης να επεξεργαστούμε τις τρεις επιλεγμένες θεματικές ενότητες αλλά κυρίαρχα θα αναλύσουμε στο κοινό τους τρόπους που μπορεί να συμμετέχει στη νέα πολιτική παραγωγική διαδικασία. Θα παρουσιάσουμε τους τρόπους για να γίνει κάποιος μέλος των ομάδων πολιτικής παραγωγής, να γίνει μέρος της αλλαγής.

Κείμενα, άρθρα, προτάσεις αλλά και τα συμπεράσματα των projects θα παρουσιαστούν στο τέλος σε νέες εκδηλώσεις θα δημοσιευτούν σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, θα παρουσιαστούν σε εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος σε διεθνή συνέδρια και forums ενώ βασικός μας στόχος είναι να πιέσουμε φορείς και κόμματα προκειμένου να βρουν εφαρμογή οι προτάσεις που θα έχουν προκύψει από τη δική σας συμμετοχή.

Αλλάζουμε την πολιτική παραγωγή από μια διαδικασία που διεκπεραιώνεται πίσω από κλειστές πόρτες σε μια συμμετοχική διαδραστική εμπειρία που ξεκινάει από τους πολλούς και αφορά τους πολλούς.

Τα projects και οι συντονιστές τους στα οποία μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή από τώρα επικοινωνώντας με τη σελίδα μας στο facebook (@CretePESactivists)

1. Πανεπιστήμιο 2020 – Βαγγελιώ Κουνδουράκη, Μανώλης Πωλιουδάκης, Φωτεινή Στέρπη

2. Εργασιακά δικαιώματα στην εκπαίδευση – Γιάννης Μαρινάτος, Κώστας Πετκόπουλος

3. Εκδημοκρατιμσός Ευρωζώνης – Μάνος Ανθουλάκης, Δημήτρης Κληρονόμος

Τη νέα συμμετοχική διαδικασία πολιτικής παραγωγής θα παρουσιάσει ο συντονιστής του ΕΣΚ στην Ελλάδα Θοδωρής Δουλουμπέκης.

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Παντελής Σπυριδάκης.

Υπάρχει δυνατότητα και εξ αποστάσεως συμμετοχής στις ομάδες εργασίας.

Σε όσους φοιτητές συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας (υπάρχει δυνατότητα και εξ αποστάσεως συμμετοχής) θα χορηγηθεί στο τέλος πιστοποιητικό.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει party στο Bankery!