Κοτόπουλο σουφλέ με γιαούρτι

  • Παρασκευή, 9 Φεβρουάριος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Μια εύκολη συνταγή  για ένα πεντανόστιμο Κοτόπουλο… σουφλέ. Με φιλέτα κοτόπουλου και μια χούφτα υλικά φτιάχνουμε ένα ψευτοσουφλέ, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

2 ξερά κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους, χονδροκομμένα
1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό, ξηρό κρασί
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλες μπουκιές
500 γρ. γιαούρτι πλήρες 
4 αυγά χτυπημένα καλά
200 γρ. γραβιέρα πικάντικη χονδροκομμένη
1 ¾ φλ. τσένταρ τριμμένο
80 γρ. τυρί φέτα σε μικρά κομματάκια
2 κ.γ.πάπρικα σε σκόνη
1 κ.γ. δεντρολίβανο ξερό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι (προσοχή στο αλάτι λόγω των τυριών)

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, για περίπου 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη πάπρικα (ή κάρυ αν προτιμάτε), ανακατεύουμε να “βγάλουν” τα μπαχαρικά το άρωμά τους και αποσύρουμε από τη φωτιά.
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Μεταφέρουμε το μείγμα του κοτόπουλου σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα με το γιαούρτι, τη φέτα, τα 3/4 της γραβιέρας και το δεντρολίβανο και περιχύνουμε το κοτόπουλο στο σκεύος. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη (1/4) τριμμένη παρμεζάνα και όλο το τριμμένο τσένταρ. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά (Τα πρώτα 15 λ το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε 10-15 λ ακόμα.) Σερβίρουμε το σουφλέ αμέσως και συνοδεύουμε με μια ωραία μεγάλη σαλάτα.

sintayes.gr