Τι πρέπει να κάνουμε για το πρόσωπό μας από τα 30 μέχρι τα 40;

  • Πέμπτη, 8 Φεβρουάριος 2018 19:43
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Η δεκαετία των 30 αποτελεί ορόσημο στη ζωή κάθε γυναίκας. Είναι μια δεκαετία κατά την οποία ωριμάζουμε εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά. Και αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό. Το αντίθετο μάλιστα. Αλλάζουμε εσωτερικά και βλέπουμε τα πραγματα με μια πιο ώριμη ματιά. Αλλάζουμε και εξωτερικά, αναδεικνύεται η γυναικεία μας φύση, η ομορφιά, η θυληκότητα, η εμφάνισή μας. Και, όπως εξηγεί η Δερματολόγος Αργυρή – Μάργκη Καπελλάρη, στο χέρι μας είναι να διατηρήσουμε όλα όσα μας ομορφαίνουν. Υγιεινή διατροφή, άσκηση και περιποίηση του προσώπου και της επιδερμίδας μας αποτελούν τους βασικούς άξονες για να δείχνουμε και να νιώθουμε πιο όμορφες από ποτέ!

Η ίδια μας εξηγεί τι ακριβώς πρέπει να περιλαμβάνει η ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας καθημερινά αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε στο δερματολογικό ιατρείο από τα 30 μέχρι τα 40.

Στο σπίτι: Ενυδάτωση, αναζωογόνηση και καθημερινή προστασία

Τα προϊόντα που πρέπει να περιλαμβάνει η καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης προσώπου στη δεκαετία των 30:

-Για τον καθαρισμό του προσώπου χρησιμοποίησε ένα αφρώδες ή σε μορφή μους απαλό καθαριστικό, πρωί και βράδυ, αλλά και μια λοσιόν καθαρισμού με βιταμίνη C.

-Το πρωί μην φεύγεις ποτέ από το σπίτι χωρίς να έχεις απλώσει στο πρόσωπό σου μια αντηλιακή κρέμα ή CC cream με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 20 για τον χειμώνα και SPF 50 για το καλοκαίρι. Αυτό είναι το βασικό καθημερινό σου όπλο ενάντια στη φωτογήρανση.

-Το βράδυ προτίμησε έναν ορό με ρετινόλη ή μια κρέμα με οξέα φρούτων για τον χειμώνα, ώστε να επιτυγχάνεται η ανάπλαση της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το καλοκαίρι χρησιμοποίησε για το πρωί οπωσδήποτε έναν ορό με αντιοξειδωτική δράση την οποία προσφέρουν συστατικά όπως η Vit C και το φερουλικό οξύ. Το βράδυ χρησιμοποιούμε ενυδατική με υαλουρονικό οξύ.

Στο ιατρείο: Αντιγήρανση και θεραπείες ανάπλασης

-Τον χειμώνα μπορείς να κάνεις θεραπείες peeling με οξέα φρούτων σε περίπτωση που έχεις έντονους πόρους ή κάποια σημάδια από παλιά ακμή (κόστος περίπου 80€ ανά συνεδρία -θα χρειαστούν όμως 4-6 συνεδρίες για να είναι πλήρης η θεραπεία). Συμπληρωματικά, μπορείς να επιλέξεις την πιο δυνατή θεραπεία με Fractional Ραδιοσυχνότητες Venus Viva (κοστίζει περίπου 200€ η συνεδρία - ανάλογα με τον σκοπό που τις κάνουμε π.χ. ακμή, σύσφιξη, σημάδια ακμής, μικρές ρυτίδες, μπορεί να χρειαστούν 3-4 θεραπείες). Αυτό που κάνουν οι παραπάνω θεραπείες είναι να «διώχνουν» το θαμπό, παλιό δέρμα και έτσι το πρόσωπο αναζωογονείται και δείχνει πιο λαμπερό και σφριγηλό.

-Για ειδικές περιστάσεις όπως ο γάμος ή κάποιο επίσημο κάλεσμα, η ιδανική θεραπεία είναι το Hydrafacial, ένα απαλό υγρό Dermabrasion (δερμοαπόξεση) για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα, το οποίο προσφέρει ενυδάτωση και αντιοξείδωση στην επιδερμίδα. Μια θεραπεία, που πρέπει να γίνει λίγες μέρες πριν από το event, είναι αρκετή. Το εκτιμώμενο κόστος της είναι 100€.

Plus: Oι πρώτες διορθωτικές ενέσιμες επεμβάσεις με botox και υαλουρονικό

Σε αυτή τη δεκαετία όμως θα δούμε σιγά σιγά και μια-δυο ρυτίδες να εμφανίζονται. «Το botox δεν έχει ηλικία, το πότε μπορεί να το ξεκινήσει μια γυναίκα έχει να κάνει καθαρά με την έκφρασή της και τις αντοχές του κολλαγόνου της στις γκριμάτσες του προσώπου» μας λέει η Δερματολόγος, προσθέτοντας ωστόσο πως «Όσο νωρίτερα γίνεται, τόσο καλύτερα. Αν δεν θέλουμε να αφήσουμε να χαραχτούν οι γραμμές στα μάτια και στο μέτωπο, η συγκεκριμένη δεκαετία είναι η ιδανική για να κάνουμε ένα baby botox. Και εκεί, κάπου στα 35, σιγά-σιγά βγαίνουν τα ξενύχτια και οι έγνοιες στο πρόσωπό μας και βαθαίνουν το κόψιμο κάτω από τα μάτια και στις γραμμές αριστερά και δεξιά από το στόμα. Τα νέας γενιάς υαλουρονικά, στα κατάλληλα χέρια, μπορούν σε αυτή την ηλικία να κρατήσουν για πολλούς μήνες ίσως και χρόνια το καλό τους “άγγιγμα”». Εκτιμώμενο κόστος: Ξεκινάει από 200€.

 

Πηγή: queen