Ποιο φυτό εσωτερικού χώρου να επιλέξεις ανάλογα με το δωμάτιο;

  • Πέμπτη, 8 Φεβρουάριος 2018 18:41
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Η διακόσμηση ενός χώρου είναι σημαντική για να καταφέρεις να διαμορφώσεις ένα ζεστό και όμορφο περιβάλλον που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Εκτός από τα αντικείμενα που μπορείς να προσθέσεις για να κάνεις πιο cozy το σπίτι σου, υπάρχουν και πολλά φυτά που θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα και θα προσφέρουν χρώμα καθώς και ένα αίσθημα ηρεμίας. Βέβαια δεν είναι όλα τα φυτά κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους επειδή σε κάθε χώρο επικρατούν διαφορετικές συνθήκες.

Πόσες φορές ξέχασες να ποτίσεις την γλάστρα στο σαλόνι σου και κατέληξε στα σκουπίδια; Εκτός από θέματα συντήρησης συχνά τίθεται το ερώτημα: «χρειάζονται φως;» Παρακάτω λοιπόν θα βρεις φυτά τα οποία είναι κατάλληλα για τον κάθε χώρο του σπιτιού σου και επιβιώνουν ακόμα και στην πιο σκοτεινή γωνία χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα. Σημαντικό είναι επίσης ότι σε έρευνες που έχουν γίνει αποδείχθηκε ότι τα φυτά μέσα σε ένα χώρο καταφέρνουν να μειώσουν τα ποσοστά άγχους στον άνθρωπο. Μάλλον ήρθε η ώρα να κάνεις κάποιες αλλαγές στο χώρο σου και εγώ είμαι εδώ για να σε συμβουλεύσω κατάλληλα.

 

Υπνοδωμάτιο
Η Μπενζαμίνη είναι το κατάλληλο φυτό για αυτό το χώρο, στον οποίο χαλαρώνεις και ξεκουράζεσαι. Είναι γνωστό για την ικανότητα του να μειώνει τα κοινώς μεταφερόμενα αέρια και να αυξάνει το οξυγόνο μέσα στο χώρο. Όσο κοιμάσαι, λοιπόν, το οξυγόνο μεταφέρεται και ανανεώνεται μέσα στο υπνοδωμάτιο. Χρειάζεται τακτικό πότισμα και φυσικό φως –  ανήκει στην κατηγορία του φίκου – το οποίο όμως δεν είναι απαραίτητο να έρχεται σε άμεση επαφή με το φυτό. Αυτό που πρέπει να προσέξεις όμως είναι πως δεν ενδείκνυται για χώρους με κατοικίδια όπως γάτες και σκύλους.

Χώρος εργασίας
Τα Χρυσάνθεμα είναι από τα πιο όμορφα φυτά που μπορεί να φιλοξενήσει ο χώρος σας ενώ παράλληλα προσθέτουν και χρώμα. Εάν καπνίζεις είναι το ιδανικό φυτό εσωτερικού χώρου καθώς μπορεί να απορροφήσει το βενζόλιο που παράγεται από τον καπνό των τσιγάρων καθώς επίσης και τις τοξίνες που παράγουν τα φωτοτυπικά μηχανήματα μέσα σε ένα χώρο εργασίας. Μπορεί να αντέξει μέσα σε ένα χώρο με λιγοστό φως και χρειάζεται πότισμα μόνο όταν το χώμα του αρχίσει να γίνεται ξηρό.

Μπάνιο
Αυτό που χρειάζεσαι στο μπάνιο σου είναι ένα φυτό που ονομάζεται Αγλαόνημακαι ανήκει στα κινέζικα αειθαλή. Η εξαιρετική του όψη και το φύλλωμα χαρίζει μια φρεσκάδα στο χώρο και το χρώμα που πρέπει. Πρέπει να τοποθετείται σε σκιερά μέρη εάν έχεις φωτεινό μπάνιο με παράθυρο και λατρεύει την υγρασία, για τον λόγο αυτό το πότισμα είναι πιο συχνό. Επίσης είναι τοξικό για γάτες και σκύλους.

Τραπεζαρία
Το φυτό που θα καταφέρει να κλέψει την παράσταση είναι η Σανσεβιέρα. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου, το οποίο μπορεί να ευδοκιμήσει σε ημισκιερό μέρος και το πότισμα του πρέπει να είναι αραιό. Σίγουρα θα συγκεντρώσει τα βλέμματα και θα δώσει ζωντάνια στην τραπεζαρία σου.

Σαλόνι
Στο σαλόνι σίγουρα είναι απαραίτητο ένα φυτό που χρειάζεται φως, καθώς ο χώρος αυτός, συχνά, είναι και ο πιο φωτεινός. Τα ιδανικότερα φυτά είναι αυτά που ανήκουν στη κατηγορία των φοινικοειδών και συγκεκριμένα ο Φοίνικας Αρέκα. Είναι σίγουρα μη τοξικό για τα κατοικίδιά σου καθώς θα ήταν δύσκολο να έχεις στο σαλόνι σου ένα φυτό ακατάλληλο για τέτοιες περιπτώσεις. Χρειάζεται τακτικό πότισμα όμως δεν αντέχει την πολλή υγρασία για αυτό η ποσότητα νερού πρέπει να είναι κανονική  χωρίς υπερβολές στη δοσολογία. Εάν ξεκινάς τώρα να προσθέτεις φυτά συμπληρώνοντας τη διακόσμηση του χώρου σου είναι το τέλειο φυτό για έναν αρχάριο.

Κουζίνα
Ο πόθος και ο αγγλικός κισσός ανήκουν στην κατηγορία των αναρριχώμενων φυτών και θεωρούνται υπέροχα ως κρεμάμενα φυτά. Μεγαλώνουν προς τα κάτω και μπορούν να επιβιώσουν τόσο σε ξηρό, όσο και σε υγρό περιβάλλον και γενικότερα είναι γνωστά για την προσαρμοστικότητά τους. Ένα ακόμη φυτό που δεν τα πηγαίνει καλά με τα ζώα, όμως μπορεί να τοποθετηθεί ψηλά καθώς ο τρόπος που μεγαλώνει το επιτρέπει αυτό. Ένα φυτό που σίγουρα ανήκει στη κουζίνα σου και θα το λατρέψεις.

 

Πηγή: savoirville

Αφηστε καποιο σχολιο