Χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα βαλσάμικο και δεντρολίβανο

  • Πέμπτη, 8 Φεβρουάριος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με βαλσάμικο, μουστάρδα και δενδρολίβανο. Μια πολύ εύκολη συνταγή  για ένα εξαιρετικό πιάτο. Νοστιμότατη γεύση για ένα υπέροχο κρέας που λιώνει στο στόμα.

Υλικά συνταγής

6 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 γεμάτες κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
1/4 φλ. τσαγιού ξίδι βαλσάμικο
1 κ.σ. ξηρό ή φρέσκο δεντρολίβανο, χοντροκομμένο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το βαλσάμικο και το θυμάρι και τα ανακατεύετε πάρα πολύ καλά μέχρι να πήξει ελαφρώς το λάδι.
Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος στο οποίο χωράνε οι μπριζόλες και σε αυτό θα τις ψήσετε. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις βάζετε στο πυρίμαχο σκεύος. Περιχύστε τις μπριζόλες με τη μαρινάδα και γυρίστε τες και από την άλλη πλευρά να καλυφθούν παντού καλά.
Καλύψτε το πυρέξ με μεμβράνη και αφήστε τις μπιζόλες στη μαρινάδα όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες, ιδανικά και όλο το βράδυ αλλά όχι λιγότερο από 2 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς, αφαιρείτε τη μεμβράνη και ψήνετε τις μπριζόλες σας για 50-60 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας. Αν αρχίζει να ροδοκοκκινίζει έντονα σκεπάστε το ταψί, χαλαρά με αλουμινόχαρτο. Τις σερβίρετε ζεστές με μια μεγάλη χωριάτικη σαλάτα και πουρέ ή πατάτες φούρνου. Μπορείτε να τις ψήσετε και σε σχάρα με το ίδιο υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα. 

Σημείωση: Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας σας και επειδή όλοι οι φούρνοι είναι διαφορετικοί, θα πρέπει να ξεκινήσετε να ελέγχετε τις μπριζόλες σας μετά από 20 ή 30 λ ψησίματος για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν ψηθεί.

sintayes.gr