Εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο

  • Πέμπτη, 8 Φεβρουάριος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο. Πανεύκολα στη παρασκευή τους, πεντανόστιμα στη γεύση τους, για να τα απολαύσετε, μικροί και μεγάλοι, στο σπίτι, στο γραφείο, στο σχολείο, στο πικ νικ ή μια χαλαρή βραδιά με φίλους. 

Υλικά συνταγής

250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
300 ml ελαιόλαδο
3 μεγάλα αυγά + 1 αυγό επιπλέον χτυπημένο για άλλειμα 
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. πάπρικα
800 γρ. φέτα πικάντικη, τριμμένη
300 γρ. κασέρι, τριμμένο
2 κ.σ. μαυροκούκι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς στον αέρα και στρώνετε με λαδόκολλα δυο μεγάλα ταψιά.
Βάζετε στο κάδο του μίξερ, τη μαργαρίνη, το ελαιόλαδο, τα 2 είδη αλευριού, το πιπέρι και τη πάπρικα και τα χτυπάτε με το ειδικό εργαλείο “γάντζο” μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, φέτα και κασέρι και ζυμώνετε με τα χέρια σας να ενσωματωθούν ισομερώς.
Πλάθετε τη ζύμη σε μεγαλούτσικα μπαλάκια, τα πιέζετε ελαφρά με τις παλάμες σας να πλατύνουν και τα τοποθετείτε στο ταψί αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Αλείφετε την επιφάνειά τους με το 1 χτυπημένο αυγό, πασπαλίζετε με το μαυροκούκι και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 ή μέχρι να φουσκώσουν και ροδίσουν.

Σημείωση: Αν ψήσετε συγχρόνως και τα δύο ταψιά στο φούρνο, φροντίστε, στο μέσο του ψησίματος να αλλάξετε τα ταψιά, φέρνοντας το επάνω κάτω και αντιθέτως.

sintayes.gr