Γιατί τα παιδιά εκσφενδονίζουν αντικείμενα

  • Πέμπτη, 8 Φεβρουάριος 2018 08:39
  • Συντακτική Ομάδα
  • Παιδί

Λίγο ότι ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους, λίγο η άγνοια κινδύνου, τα παιδιά συνηθίζουν να πετούν αντικείμενα μακριά τους. Το mother.gr δίνει συμβουλές ορθολογικής και ψύχραιμης διαχείρισης τέτοιων φαινομένων:

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε γίνεται εκ προμελέτης. Για οποιονδήποτε λόγο κι αν συμβαίνει, το παιδί δε γνωρίζει καν πότε ένα αντικείμενο μπορεί να σπάσει και πότε μπορεί να προξενήσει άλλη ζημιά μέσα στο σπίτι.

Επειδή ακριβώς το παιδί δεν εκσφενδονίζει τα διάφορα αντικείμενα με κακό σκοπό, η δική σας αντιμετώπιση θα πρέπει να είναι ψύχραιμη. Ακόμα κι αν σπάσει κάτι ακριβό, η αντίδρασή σας να είναι εντός ορίων.

Την περίοδο που βλέπετε ότι το παιδί βαριέται εύκολα ή πετάει μακριά του σχεδόν τα πάντα, χρήσιμο θα ήταν να του δίνετε να ασχολείται με αντικείμενα τα οποία το συναρπάζουν.

Όταν μεγαλώσει λίγο και είναι σε θέση να καταλάβει τα λεγόμενά σας, να του εξηγείτε με ηρεμία τους λόγους που μια τέτοια συμπεριφορά από μέρους του είναι λανθασμένη. Μέσα από την επανάληψη, πρώτα θα αρχίσει να μειώνει και στη συνέχεια θα σταματήσει να πετάει αντικείμενα.

 mother.gr

Αφηστε καποιο σχολιο