Όσα θα γίνουν αυτή τη βδομάδα στο Ρέθυμνο εν όψη του μεγάλου Καρναβαλιού

  • Δευτέρα, 5 Φεβρουάριος 2018 17:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Εκδηλώσεις

Αύριο Τρίτη 6 Φεβρουαρίου τη σκυτάλη της διασκέδασης παίρνουν οι Παλιές Ελληνικές Καντάδες μιας άλλης εποχής!

Το νοσταλγικό έθιμο της Καντάδας θα πλημυρίσει τους δρόμους της Παλιάς Πόλης. Στις 19:00 το απόγευμα από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη η Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου, μαθητές και καθηγητές από το Μουσικό Σχολείου Ρεθύμνου, μουσικοί της πόλης μας, μαζί με τις Καρναβαλικές Ομάδες αναβιώνουν το έθιμο της Καντάδας στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, για να καταλήξουν στο Πηγάδι (Μεγάλη Πόρτα).

Συμμετέχουν: Χορωδία Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου και Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου, με υπεύθυνη την κα. Ισιδώρα Χαλκιαδάκη. Η μουσική ομάδα aΛmaΛibre, με υπεύθυνους τους Μαριέλα Βιτώρου και Γιώργο Βεριδάκη. Συνοδεύουν οι μουσικοί: Βιολί Άρης Συκάκης, Ειρήνη Συκάκη, Μαρία Δασκαλάκη. Κιθάρα, Δημήτρης Ταμπαλης, Παύλος Τομζας, Γιώργος Μαθιανάκης, Μάριος Ηλιάκης, Τουλιαν. Ούτι, Χρυσούλα Καραδάκη. Μπουζούκι, Σάκης Σακελαρίδης, Βαγγέλης Ματσουλιάδης. Μπαγλαμά, Γιώργος Βεριδάκης. Ακορντεόν, Σπύρος Ξενιτόπουλος, Δημήτρης Βαρούχας, Ανδρέας Πλαϊτης. Συντονιστής- Τομεάρχης της όλης εκδήλωσης, ο κ. Ανδρέας Πλαϊτης.

Έκπληξη δρώμενο ετοιμάζει η καρναβαλική ομάδα «Εμείς και Εμείς» σε κάποιο σημείο της διαδρομής! Μην χάσετε τη βόλτα της Καντάδας για να ζήσετε από κοντά έναν μεγάλο έρωτα: «Του έρωτα τον πόλεμο στην Μπουνιαλή θα γράψω…».

 

Τσικνοπέμπτη

Την Τσικνοπέμπτη (Πέμπτη 8 Φλεβάρη), οι ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ετοιμάζουν ξεφάντωμα σε όλη την πόλη, με τσίκνα και χορό! Αναλυτικά: ΑΝΕΜΟΜΥΑΛΟΙ –  στην οδό Πάρρεν Σιγανού 3, ΌΛΟΙ ΒΙΤΣΙΟΖΟΙ –  στη Λότζια με μουσική, ΕΜΕΙΣ & ΕΜΕΙΣ –  20:00 στην Κρήνη Ριμόντη με θέμα: “Απόψε κάνεις  μπάμ”, ΑΣΧΕΤΟΙ CLUB –  επί της Παλαιολόγου, ΑΡΚΑΛΟΙ –  στην πλατεία 4 Μαρτύρων στο καφέ Centro, ΠΟΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ & ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΔΕΣ – στην πλατεία Ιερολοχιτών, ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΟΙ – στην είσοδο της πλατείας Μικρασιατών στο Ωδείο, ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ –  19:30 στην οδό Γερακάρη 156 στο παραδοσιακό καφενείο «ΤΟ ΤΖΑΚΙ»,

Το κέφι θα απογειώσουν το βράδυ στις 19:00 με ένα μοναδικό «ROLLER PARTY», το σωματείο ΠΡΕΒΕΛΗ στην πλατεία Αγνώστου!

Την Τσικνοπέμπτη το Λύκειο Ελληνίδων διοργανώνει έναν υπέροχο  Παιδικό Αποκριάτικο Χορό με τη Ρορό στην αίθουσα του Λυκείου στην Προκυμαία, από τις 15.30 έως τις 19.00

 

Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2018

Ο μεγάλος Χορός των Ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Φλεβάρη στις 20:00 στο κέντρο «Πέλαγος»! Θέμα: «RETHYVISION», με χορό, φαγητό, ποτό, διασκέδαση και παρουσίαση θεατρικών – σατιρικών σκετς από τις Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού! Διοργάνωση: ΟΡΚ – Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Ο ΟΡΚ προσκαλεί όλο τον κόσμο στο χορό των ομάδων του Καρναβαλιού, με 16 ομάδες να ζητούν το 12αρι σας! Ελάτε να επιλέξουμε το καλύτερο τραγούδι στο πιο συναρπαστικό χορό που έγινε ποτέ! RETHYVISION 2018:  Ρέθυμνο twelve points,  Ρέθυμνο douze points (ντουζέ πουά)

 

 

Πηγή:rethemnos