Πανεύκολο τράιφλ με αφράτη κρέμα τυριού

  • Κυριακή, 4 Φεβρουάριος 2018 17:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ενα υπέροχο τράιφλ με σαβαγιάρ, αφράτη κρέμα τυριού και βατόμουρα. Μια πολύ εύκολη συνταγή για να απολαύσετε το απόλυτο επιδόρπιο, πανεύκολο στη παρασκευή του, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει, εσάς και τους καλεσμένους σας με την απίστευτη γεύση του. 

Υλικά συνταγής

200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
150 γρ. σαγκριά ή άλλο γλυκό κρασί ή λικέρ επιλογής σας (ή χυμό βύσσινο για παιδιά)
450 γρ. σμέουρα (κόκκινα βατόμουρα) φρέσκα ή κατεψυγμένα + επιπλέον για γαρνίρισμα
500 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36% 
35 γρ. ανάμεικτα ζαχαρωμένα φρούτα, ψιλοκομμένα
100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε όλα τα σαβαγιάρ σε κομμάτια 2 εκ. και στρώνετε τα μισά σε γυάλινο μπολ σερβιρίσματος με διάμετρο βάσης 20 εκ. , διάμετρο ανοίγματος 25 εκ. και βάθους 6 εκ. περίπου ή άλλο μπολ αντίστοιχης χωριτικότητας. Τα περιχύνετε με τη μισή σαγκριά (ή άλλο γλυκό κρασί) και από πάνω στρώνετε το 1/3 της ποσότητας των σμέουρων. 
Σε μεγάλο μπολ βάζετε τη ρικότα (ή ανθότυρο), τη ζάχαρη άχνη και τη μισή κρέμα γάλακτος, τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια το στρώνετε πάνω από τα σμέουρα. Απλώνετε από πάνω τα υπόλοιπα σμέουρα, πάνω από τα σμέουρα στρώνετε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη σαγκριά. 
Βάζετε σε καθαρό μπολ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε, με καθαρό μίξερ, σε πηχτή σαντιγί. Σταματάτε το μίξερ προσθέτετε μέσα στη σαντιγί τα ψιλοκομμένα, ζαχαρωμένα φρούτα και τα 2/3 της τριμμένης σοκολάτας.
Ανακατεύετε καλά και να ενσωματωθούν τα φρούτα και η τριμμένη σοκολάτα ισομερώς στη σαντιγί και στη συνέχεια τη στρώνετε  πάνω από τα σαβαγιάρ. Πασπαλίζετε την επιφάνειά της με την υπόλοιπη τριμμένη σοκολάτα και γαρνίρετε με μερικά επιπλέον σμέουρα. 

sintayes.gr