Μυστικά για όμορφα και λαμπερά μάτια

  • Κυριακή, 4 Φεβρουάριος 2018 08:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο


Η περιποίηση των βλεφαρίδων, του σακουλιασμένου δέρματος, οι κρέμες ματιών, το σωστό βάψιμο και οι...
μακριές βλεφαρίδες θα σας δώσουν νεανική εμφάνιση και λάμψη.

Μακριές και γυριστές βλεφαρίδες
Μπορείτε εύκολα να έχετε πιο πυκνές βλεφαρίδες για γοητευτικό βλέμμα. Υπάρχουν πολλοί οροί που τις μακραίνουν.

Καθώς μεγαλώνουμε, οι βλεφαρίδες μας γίνονται πιο ευθείες. Χρησιμοποιήστε ψαλιδάκι για να τις γυρίσετε και να τις ετοιμάσετε για τη μάσκαρα. Οι ψεύτικες βλεφαρίδες οδηγούν σε σημαντική αλλαγή στην εμφάνιση

Φρύδια
Χτενίστε τα φρύδια σας για να εντοπίσετε περιοχές που πρέπει να ‘’γεμίσουν’’. Χρησιμοποιήστε μολύβι για να προσθέσετε χρώμα στα κενά των φρυδιών και στη συνέχεια πάλι το βουρτσάκι για να απλώσετε το χρώμα. Στο τέλος βάλτε τζελ στα φρύδια για να διατηρηθεί το χρώμα και το σχήμα τους.

Όταν φοράτε γυαλιά
Κορίτσια που φορούν γυαλιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τρικ μακιγιάζ για να ξεχωρίζουν τα μάτια τους. Μέτρια χρώματα και ένταση κάνουν τα μάτια να μοιάζουν φρέσκα και φωτεινά. Το βαρύ μακιγιάζ τα κάνει να εξαφανίζονται σε σκούρες σκιές επειδή τα γυαλιά δρουν ως ασπίδα που κρατά το φυσικό φως μακριά από τα μάτια. Να αποφεύγετε τα σκούρα χρώματα, ιδιαίτερα αν φοράτε γυαλιά για διάβασμα. Μπορεί να κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται κενά.

Λύσεις για το ‘’σακουλιασμένο’’ δέρμα
Ψάξτε για κρέμες ματιών με αντιοξειδωτικά, ρετινόλη και πεπτίδια. Μπορούν να προλάβουν και να βελτιώσουν το ‘’σακουλιασμένο’’ δέρμα. Η αγωγή με λέιζερ σφίγγει το δέρμα (αντί για χειρουργικό λίφτινγκ). Για υπερβολικά ‘’σακουλιασμένο’’ δέρμα, η βλεφαροπλαστική αφαιρεί το επιπλέον δέρμα, για πιο σφριγηλή και νεανική εμφάνιση.

Κρέμα ματιών
Οι κρέμες ματιών είναι φτιαγμένες μόνο για το λεπτό, ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια. Μπορεί να ερεθίζουν λιγότερο από τις κρέμες προσώπου. Να χρησιμοποιείτε κρέμες ματιών χωρίς αρώματα, επειδή το άρωμα μπορεί να ερεθίσει τα μάτια και να προκαλέσει οίδημα ή ακόμα και αλλεργικές αντιδράσεις.

Tip: Να φυλάσσετε τις κρέμες ματιών στο ψυγείο. Η δροσερή θερμοκρασία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος.

Φωτεινά μάτια
Τα φωτεινά μάτια σημαίνουν υγεία και ομορφιά. Ωστόσο, ορισμένες φορές χρειάζονται βοήθεια. Οι σταγόνες ανακούφισης από την ερυθρότητα βοηθούν άμεσα να λάμψουν αλλά να μην τις χρησιμοποιείτε περισσότερο από 3 ημέρες γιατί μπορούν να κάνουν χειρότερο το κοκκίνισμα.

Βάλτε λευκό μολύβι στην εσωτερική παρυφή για να φαίνονται τα μάτια πιο λαμπερά ή μαύρο μολύβι τη νύχτα. Το primer ματιών μπορεί να βοηθήσει στο πρόβλημα με το κόκκινο χρώμα γύρω από τα μάτια σας.

Μαύροι κύκλοι
Τίποτα δεν λέει ‘’χρειάζομαι έναν ύπνο’’ όσο οι μαύροι κύκλοι. Το κλειδί για την κάλυψή τους είναι να γίνει πρώτα ενυδάτωση. Στη συνέχεια βάλτε primer και στη έπειτα concealer.

Προσέξτε να μην το ξανακάνετε. Πολύ concealer τραβάει την προσοχή στην περιοχή. Για μαύρους κύκλους, κάντε smoky eye, για να μη στρέφεται η προσοχή των άλλων στην περιοχή κάτω από τα μάτια.
iatronet.gr