Τρία πράγματα στο μπάνιο που πρέπει να καθαρίζετε πιο συχνά

  • Πέμπτη, 1 Φεβρουάριος 2018 12:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Το μπάνιο είναι ομολογουμένως ο χώρος του σπιτιού που συγκεντρώνονται τα περισσότερα μικρόβια. Υπάρχουν δε κάποια αντικείμενα που θα πρέπει να καθαρίζουμε πιο συχνά γιατί έχουν περισσότερα μικρόβια απ' ό,τι φανταζόμαστε.

Δείτε παρακάτω τρία από αυτά...

Βρύσες

Οι βρύσες είναι από τα αντικείμενα που πιάνουμε περισσότερο στο μπάνιο. Τα βακτήρια μεταφέρονται κάθε φορά που επισκέπτεστε την τουαλέτα ενώ αποτελούν και το βασικό αντικείμενο που ακουμπά ένας επισκέπτης του σπιτιού σας που πάει στο μπάνιο. Χρειάζονται πιο τακτικό και σχολαστικό καθάρισμα.

Χαλάκι μπάνιου

Ένα από τα βασικά λάθη που κάνουμε με το χαλάκι του μπάνιου είναι ότι δεν το απλώνουμε να στεγνώσει μετά από κάθε μπάνιο ή ντους. Τότε είναι που μαζεύονται πάνω του μικρόβια αλλά αναπτύσσεται και μούχλα. Προτιμάτε να το καθαρίζετε σε μία λεκάνη με νερό και ξίδι.

Θήκη για οδοντόβουρτσες

Σχετικές έρευνες που έχουν γίνει έδειξαν ότι πρόκειται για το τρίτο πιο βρώμικο αντικείμενο του σπιτιού καθώς είναι γεμάτο μικρόβια. Εκεί μαζεύονται και βακτήρια από άλλα σημεία του μπάνιου. Θα πρέπει να το καθαρίζετε με ζεστό νερό και σαπούνι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

newsbeast

Αφηστε καποιο σχολιο