Αλήθεια, εσείς πόσες selfies βγάλατε σήμερα;

  • Πέμπτη, 1 Φεβρουάριος 2018 17:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ψυχολογία

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, βγάζαμε φωτογραφίες κάθε φορά που ταξιδεύαμε για να έχουμε τα αξιοθέατα και τις αναμνήσεις σε ένα φιλμ. Και τώρα που τα κινητά έγιναν προέκταση της παλάμης, οι selfies απαιτούν σωστό φως, μακιγιάζ και μαλλιά. της Σάντυς Τσαντάκη. 

Τα μοντέλα ξέρουν  να στήνονται τέλεια στον φακό. Οι Kardashians παραδίδουν μαθήματα φωτογένειας και πλαστικής ομορφιάς, οι σταρς του Χόλιγουντ κλέβουν την παράσταση ακόμη κι όταν πηγαίνουν με το καρότσι στο σούπερμαρκετ, ζούμε σε έναν κόσμο που οι γυναίκες ξυπνούν και είναι πάντα λαμπερές. Και όλες εμείς; Που θέλουμε να αυτοθαυμαζόμαστε με στιλ; 

Λένε πως όσες   περισσότερες λήψεις βγάλει κανείς, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Αν και θα έχετε παρατηρήσει πως πολλές φορές η πρώτη λήψη είναι και η καλύτερη γιατί είναι η πιο αυθόρμητη. 

Σύμφωνα με  πρόσφατη έρευνα, γυναίκες και άνδρες παραδέχονται πως παίρνουν περίπου δύο με πέντε φωτογραφίες μέχρι να επιλέξουν την επικρατέστερη, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα επιμείνουν παραπάνω, που μπορεί να παραμείνουν ακίνητοι 6-10 φορές μέχρι να μην έχουν ρυτίδες έκφρασης, να μην κλείνουν τα μάτια, να είναι σχεδόν αγνώριστοι. 

Και πόση ώρα αφιερώνουν  για νατις φιλτράρουν; Τουλάχιστον 20 λεπτά. Σβήνουν σημάδια, μαύρους κύκλους, ελιές, ρυτίδες, προσθέτουν ή αφαιρούν μαλλιά, μαυρίζουν ή ασπρίζουν την επιδερμίδα, βάφουν τα δόντια πιο λευκά, πειραματίζονται με την εικόνα τους, όπως γίνεται και με το εξώφυλλο ενός περιοδικού. Κι αν μια selfie δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα; Παρακαλώ μιλήστε με τον μάνατζέρ μου... 

 

Πηγή: sandytsantaki