Τι να κάνεις για να μην ξεφτίζει το μανό

Οι περισσότερες γυναίκες κλείνουν το ραντεβού τους για το καθιερωμένο μανικιούρ τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Νύχια με ή χωρίς στρας και άλλα διακοσμητικά στοιχεία, κλασικά, μίνιμαλ, εξτραβαγκάντ. Νύχια σε κάθε είδους απόχρωση παίρνουν όλα τα πιθανά και απίθανα σχήματα που ονειρεύεται μια γυναίκα για τα άκρα της.

Μπορεί να πρόκειται για μια προσιτή πολυτέλεια, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν «πονάτε» τα χρήματα που ξοδεύετε για να τα αποκτήσετε και πόσο μάλλον να τα διατηρήσετε.

Γεγονός αρκετά δύσκολο βέβαια, αν αναλογιστούμε ότι τα χέρια είναι τα πολύτιμα εργαλεία μας, αφού με αυτά εκτελούμε τις περισσότερες εργασίες καθημερινά.

Το μανικιούρ λοιπόν κινδυνεύει να καταστραφεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και η πιο συνηθισμένη συνέπεια είναι το ξεφλούδισμα του μανό.

Ενοχλητικό και αντιαισθητικό.

Για να μειώσετε τις πιθανότητες να ξεφτίσει το μανό την επόμενη φορά, που θα αποφασίσετε να περιποιηθείτε μόνες σας τα νύχια στο σπίτι – από την αγανάκτηση που σας κάνει να μην δώσετε ξανά χρήματα για αυτά- ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Ξεχάστε την ενυδατική κρέμα

Στα ινστιτούτα ομορφιάς συνηθίζουν να απλώνουν ελάχιστη ποσότητα ενυδατικής κρέμας ή ελαίου γύρω από τη βάση των νυχιών, πριν τα βάψουν, για να ενυδατώσουν την περιοχή. Αν θέλετε να αντιγράψετε το μυστικό τους, τότε καλύτερα να εφαρμόσετε τη λοσιόν, την κρέμα ή το λαδάκι μετά το βάψιμο ώστε να αποφύγετε την υπερβολική συγκέντρωση υγρασίας επάνω στο νύχι που προκαλεί ξεφλούδισμα.
Χρησιμοποιήστε το base coat ή αλλιώς τη βάση

Θωρακίζει το χρώμα του μανό και χαρίζει μεγαλύτερη διάρκεια.
Προστατεύει τα νύχια από τα βερνίκια, καθώς αυτά μπορεί να «ποτίσουν» την επιφάνεια. Πόσες φορές δεν έχετε παρατηρήσει ότι χρώματα όπως το έντονο, μπλε ιλεκτρίκ αφαιρούνται με τεράστια δυσκολία ή αφήνουν σημάδια;
Δυναμώνει τα νύχια «κλειδώνοντας» τη φυσική τους υγρασία. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να σπάσουν.

Πηγή: bovary.gr