Μπακαλιαροκροκέτες με πατάτα - Με πλούσια γέμιση και τραγανή κρούστα

  • Tuesday, 30 January 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά για 6 άτομα

600 γραμμάρια παστό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
πιπέρι
λίγο αλάτι
αλεύρι
4 πατάτες βρασμένες μέτριες
6-7 φιλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ξαλμυρίζουμε από το βράδυ το μπακαλιάρο αλλάζοντας 2-3 φορές κατά διαστήματα το νερό ή αγοράζουμε έτοιμο ξαλμυρισμένο.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και με ένα πιρούνι τις κάνουμε σαν πουρέ.
Τις λιώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπακαλιάρο που τον κόβουμε με το χέρι σε μικρά κομματάκια, ύστερα το μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και λάδι.
Τα ζυμώνουμε όλα να γίνουν ένα μίγμα, τα πλάθουμε σε κεφτέδες όπως τα σουτζουκάκια τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά και είναι έτοιμα.

newsbeast

Αφηστε καποιο σχολιο