Γύρισαν 35 χρόνια μετά κι έκοψαν την πίτα - Συγκίνηση για τους αποφοίτους του 83 του Λυκείου Μοιρών

  • Κυριακή, 28 Ιανουάριος 2018 09:23
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Τα 35 χρόνια δεν αποδείχθηκαν ούτε λίγα ούτε πολλά για τους αποφοίτους του 1983 από το Λύκειο Μοιρών. Ήταν όπως αποδείχθηκε στη συνάντηση της Κυριακής όσα ακριβώς χρειάζονταν για να κυλήσουν οι ώρες όπως και τότε. Με παρέα, φαγητό, κρασί, κέφι και πειράγματα. Η εφηβεία για τα κορίτσια και τα αγόρια της χρονιάς που γράφει ιστορία, χρόνια τώρα με τις τακτικές συναντήσεις της, ήταν εκεί. Με όλο το κέφι και τη σπιρτάδα της, την έντονη διάθεση για ζωή. Και συνδυάστηκε άψογα με την ωριμότητα που έφεραν τα χρόνια και οι εμπειρίες ζωής.

Η συνάντηση αυτή τη φορά έγινε στην “Πέτρινη πολιτεία” στο Πετροκεφάλι, καθώς οι προηγούμενες γίνονταν στο Ηράκλειο. Έτσι οι απόφοιτοι γύρισαν ξανά εκεί από όπου ξεκίνησαν. Στη Μεσαρά που αποτελεί και τόπο καταγωγής των περισσοτέρων. Και είχε εκπλήξεις με συμμαθητές που ήρθαν από την Αθήνα αλλά και από πολλές περιοχές της Κρήτης. Οι αρχικές θέσεις άλλαζαν συνεχώς, αφού όλοι ήθελαν να μιλήσουν με όλους και να πουν όσα έμειναν από την προηγούμενη συνάντηση. Ωστόσο υπήρξαν κι αυτοί που συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια. Εκεί πραγματικά η συνάντηση πήρε άλλο νόημα. Κάποιοι δεν έχασαν την ευκαιρία και για ένα χορό αφού ακριβώς δίπλα πραγματοποιούνταν εκδήλωση του συλλόγου γονέων του γυμνασίου Μοιρών.

Οι απόφοιτοι του 1983 δεν πρωτοτύπησαν αφού έκοψαν και την πίτα της χρονιάς. Τυχερή στην οποία έτυχε το γούρι η Μαρία Γαργεράκη.

Για την ιστορία στη συνάντηση παρεβρέθηκαν με τυχαία σειρά: Γιώργος Νιθαυριανάκης, Κώστας θεοδωράκης, Μανόλης Παπαδοσπυριδάκης, Γιάννης Νικολακάκης, Χριστόφορος Κουνδουράκης, Στέλιος Δαριβιανάκης, Κώστας Γεωργιλαδάκης, Μανόλης Μελαμπιανάκης, Αντώνης Αυγουστάκης, Γιώργος Κουρτικάκης, Γιώργος Τσαγκαράκης, Ελένη Δρουγκάκη, Χαρούλα Σπυριδάκη, Ελπίδα Γιαννακάκη, Μαρία Γαργεράκη, Μαρία Παπαδάκη, Αθηνά Δαμιανάκη, Βούλα Αυγουστάκη, Ελένη Κανναβού, Χαρούλα Κουτσάκη και Μαρία Καλλέργη.

Την τιμή να βρεθούν στη συνάντηση έκαναν και οι απόφοιτοι του Λυκείου Τυμπακίου της ίδιας χρονιάς Μαρία Βογιατζάκη και Φίλλιπος Ταβερναράκης.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Καλοκαίρι με την υπόσχεση πραγματοποίησης ημερήσιας εκδρομής.