Γκαμπριέλα Παπαδάκη η βασίλισσα του πάγου - Με Γαλλική φινέτσα και Κρητικό DNA στην κορυφή του κόσμου

  • Κυριακή, 28 Ιανουάριος 2018 09:25
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπα


Γαλλική φινέτσα με ελληνικό DNA είναι ένας ιδανικός συνδυασμός που οδηγεί στην κορυφή.
Ακριβώς αυτό το εκρηκτικό μείγμα αναμένεται να θαυμάσουμε και το βράδυ της 15ης Φεβρουαρίου στην Gangneung Ice Arena της Πιονγκτσάνγκ.
Εκείνη τη μέρα (8η των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Κορέας) είναι προγραμματισμένος ο τελικός στα ζευγάρια στο καλλιτεχνικό πατινάζ και το μεγάλο φαβορί είναι η Γκαμπριέλα Παπαδάκη με τον παρτενέρ της Γκιγιόμ Σιζερόν, με το μόνο άσχημο ότι το μετάλλιο (πιθανότατα χρυσό) θα προστεθεί δίπλα στο όνομα της Γαλλίας και όχι της Ελλάδας.
Πολύ απλά γιατί η 23χρονη Ελληνίδα (από τον κρητικό πατέρα της Μανώλη Παπαδάκη) αγωνίζεται με τη σημαία της Γαλλίας, καταγωγή που έχει από τη μητέρα της Κατρίν, πρώην αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ που είχε βάλει την κόρη της από τριών ετών στο άθλημα!


Η αρχή
Στη γενέτειρα του κορυφαίου επικοντιστή του κόσμου, του Ρενό Λαβιλενί, στο Κλερμόντ Φεράν, πέρασε τα παιδικά της χρόνια και γνώρισε τον «αιώνιο» παρτενέρ της.
Ο 24χρονος Γκιγιόμ Σιζερόν ήταν μόλις δέκα ετών όταν έγινε αγωνιστικό ζευγάρι με την Γκαμπριέλα (η οποία τότε ήταν εννιά).
Ο πατέρας του νεαρού ήταν ιδιοκτήτης συλλόγου καλλιτεχνικού πατινάζ και η μητέρα της Γκαμπριέλας κατάλαβε αμέσως τη χημεία του ζευγαριού και τους «πάντρεψε» αγωνιστικά.
Τότε έκαναν τα πρώτα τους βήματα (με τα παγοπέδιλα φυσικά) και 14 χρόνια μετά, πριν από λίγες μέρες, πανηγύρισαν στη Μόσχα το 4ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ είναι κάτοχοι και των δύο τελευταίων παγκόσμιων πρωταθλημάτων!
Το στυλ τους είναι απαράμιλλο και μαγεύει θεατές και κριτές όταν χορεύουν από βαλς μέχρι ρούμπα, από εμβατήρια μέχρι σουίνγκ, ακόμα και αμερικανικά μπλουζ υπό τον ήχο του αγαπημένου τους Αντάτζιο για κοντσέρτο νο. 23 του Μότσαρτ μέχρι το «Money» των Πινκ Φλόιντ και το «Jailhouse Rock» του Ελβις Πρίσλεϊ.
Είναι (και) θέμα DNA
«Δυστυχώς έχω ξεχάσει τις ελληνικές λέξεις που είχα μάθει μικρή, αλλά νιώθω περήφανη για το ελληνικό αίμα που τρέχει στις φλέβες μου. Το να είσαι Ελληνας δεν είναι μόνο θέμα καταγωγής, αλλά γονιδιακό. Διαθέτω τη μαχητικότητα που έχει το DNA μου. Ολοι όσοι μαθαίνουν ότι είμαι ελληνικής καταγωγής ξαφνιάζονται» είχε δηλώσει παλιότερα στη γαλλική εφημερίδα «L´ Equipe» η Γκαμπριέλα Παπαδάκη, που από νωρίς δεν έβλεπε αρκετά τον πατέρα της, αφού οι γονείς της χώρισαν και ο μπαμπάς της μετά τον Κορυδαλλό, όπου έμενε μόνιμα, βρέθηκε στο Τέξας να πουλάει ζουμερό γύρο στους Αμερικανούς με τρομερή προσφορά: «Δεν πληρώνεις αν δεν σου αρέσει»!
Και εκτός του γύρου, τα κεφτεδάκια, ο μουσακάς και η σπανακόπιτα είναι σε ημερήσια διάταξη.

Η άνοδος
Η αγωνιστική εκτόξευση των δύο νέων έγινε όταν αποφάσισαν μέσα σε ένα βράδυ το 2014 να ακολουθήσουν στο Μόντρεαλ του Καναδά (όπου μένουν ακόμα και προπονούνται) τον προπονητή τους Ρομέιν Χαγουενάουερ.
Εκεί είχαν την τύχη να τους αναλάβει μια πρώην πρωταθλήτρια, η Καναδή Μαρί Φρανς Ντουμπρέιγ, που με τον άντρα της Πατρίς Λοζόν τούς έκανε το κορυφαίο ζευγάρι στον πάγο.

tanea.gr