Εκατοντάδες παιδιά ψάχνουν στο Ηράκλειο τη Χαρά - Σήμερα το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού

Το 9ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στην πόλη του Ηρακλείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Καστρινής Αποκριάς 2018». 

Την Κυριακή στις 10:00 το πρωί όλα τα παιδιά θα συναντηθούν στη Λότζια και στις 10:30 με τη συνοδεία εθελοντών θα διασχίσουν τον πεζόδρομο της Δαιδάλου, την Πλατεία Ελευθερίας και θα καταλήξουν στο πάρκο Γεωργιάδη.

Το Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού θα ολοκληρωθεί στις 15:00 και οι γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά τους από το Πάρκο Γεωργιάδη.

Το κυνήγι ξεκινά από το γράμμα της Χαράς προς τους μικρούς της φίλους στο οποίο αναφέρεται:

"

Αγαπητά παιδιά,

Αν διαβάζετε αυτό το γράμμα σημαίνει ότι υπάρχει Ελπίδα για μένα. Ξέρω ότι μπορώ να σας εμπιστευθώ. Προσοχή όμως!!θα πρέπει να λειτουργήσετε με άκρα μυστικότητα για να μη σας αντιληφθεί ΑΥΤΟΣ!! Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε αν Συνεργαστείτε σωστά!!

Το όνομα μου είναι Χαρά. Είμαι 11 χρονών και Αγαπάω όλα όσα αγαπούν όλα τα παιδιά του κόσμου. Η χώρα μου είναι η φημισμένη Γαργαλοχώρα και είμαι η αγαπημένη όλων των κατοίκων. Δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεση μου γι αυτό και συγχωρέστε με αν κάνω κάποια λάθη (γενικά είμαι πολύ καλή στην ορθογραφία). Όμως πρέπει να σας τα πω όλα πολύ γρήγορα γιατί μπορεί από στιγμή σε στιγμή να ανοίξει η πόρτα και να μπει ΑΥΤΟΣ… και τότε δε θα προλάβω..θα τελειώσουν όλα.

Ανοίξτε μάτια και αυτιά…. Ακονίστε το μυαλό σας και διαβάστε!!

Όλα ξεκίνησαν ένα ήσυχο βράδυ. Είχα περάσει ένα υπέροχο απόγευμα με τους Φίλους μου παίζοντας όλα εκείνα τα παιχνίδια που έπαιζαν η μαμά μου και ο μπαμπάς μου όταν ήταν μικροί. Κι εκεί που επέστρεφα χαρούμενη σπίτι κάτι ακούστηκε από μακριά… σαν ήχος από κουδούνια μαζί με βαριά βήματα. Ο ήχος άρχισε να δυναμώνει..και τότε τον είδα.

Ήταν τόσο ψηλός και τριχωτός. Στη μέση του κρέμονταν κουδούνια και πάνω στο κεφάλι του πρόβαλαν δύο κέρατα. Στην αρχή μου ήρθε να Γελάσω …και πριν προλάβω να μιλήσω… όλα σκοτείνιασαν.. ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Αλλά κανείς δε με άκουσε… Ο ήχος από τις καμπάνες κάλυπτε τη φωνή μου. Με έβαλε στην πλάτη του και ταξιδεύαμε όοοοολη τη νύχτα… Νομίζω κάποια στιγμή πρέπει να με πήρε και ο ύπνος… Κι όταν άνοιξα τα μάτια μου δεν αναγνώριζα το μέρος που ήμουν. Μήπως ονειρευόμουν; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν βρίσκομαι πια στη Γαργαλοχώρα… Άραγε θα την ξαναδώ ποτέ; Αχ, όλοι θα είναι πολύ λυπημένοι τώρα… Γι αυτό σας ζητάω τη βοήθεια σας..Ξέρω πως μόνο εσείς θα μπορέσετε να με βοηθήσετε..να βρείτε που είμαι φυλακισμένη και να με πάτε πίσω!!!

Είμαι κάπου ψηλά κλεισμένη… Δεν μπορώ να σας δώσω πολλές πληροφορίες. Βλέπετε το πέτρινο δωμάτιο που βρίσκομαι έχει μόνο ένα παράθυρο… Ακούω όμως τον ήχο της θάλασσας που με ξυπνάει τα πρωινά… τον ήχο των πουλιών και μερικές αχτίνες μπαίνουν και με ζεσταίνουν… κι όταν πέσει η νύχτα ένα φως από μακριά αναβοσβήνει και μου κρατάει συντροφιά. Υπάρχει και μία κλειδαριά… μεγάλη σαν αυτή που φυλάνε τους θησαυρούς… ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ;ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΕ; ΓΙΑΤΙ;;;;;

Αν το πάζλ της ιστορίας συμπληρώσετε βήμα- βήμα είμαι σίγουρη πως εδώ που είμαι θα βρεθείτε..Τα βήματα του αν ακολουθήσετε στο τέλος θα ανταμειφθείτε… Σας περιμένω… Πάρτε όσους φίλους νομίζετε ότι θα χρειαστείτε και ξεκινήστε…. Ο χρόνος μετράει !! Και μέχρι το κλειδί στα χέρια σας να βρεθεί μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να σταματήσετε να χαμογελάτε!!Διασκεδάστε όσο μπορείτε στη διαδρομή και φυλάξτε όλα τα στοιχεία με προσοχή! Όλο και κάπου θα τα χρειαστείτε.

Με μεγάλη αγωνία η φίλη σας"