Κανελόνια με μοσχαράκι και μελιτζάνες

  • Κυριακή, 28 Ιανουάριος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Μια συνταγή για ένα πεντανόσιμο πιάτο που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Κανελόνια με μοσχαράκι και μελιτζάνες. Μια πεντανόστιμη γαστρονομική πρόταση για ένα υπέροχο πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με τη γεύση του όσους τους δοκιμάσουν. 

Υλικά συνταγής

500 γρ. κανελόνια
750 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε μικρά κυβάκια
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα
3 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους 
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
2 κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
3 κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
λίγη ζάχαρη, αλάτι πιπέρι
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο 
1¼ ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος 
300 γρ. τυρί πεκορίνο, τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά τα 2/3 από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας και το τριμμένο κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά για 2-3 λ. Προσθέτετε το 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ, τη 1 κ.σ. πελτέ διαλυμένη σε 1/2 φλ. νερό, δυόσμο, μαϊντανό, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και νερό που να σκεπάζει το κρέας, μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να βράσει καλά και να μείνει με τη σάλτσα του. 
Εν τω μεταξύ, σε άλλη κατσαρολίτσα ρίχνετε το υπόλοιπο 1/3 ποτηράκι ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε το υπόλοιπο 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ, το υπόλοιπο 1 κ.σ. πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ. νερό, λίγη ζάχαρη αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να μείνει σχεδόν με το λαδάκι της. 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζετε χωρίς λάδι, σε μέτρια φωτιά, τα κυβάκια μελιτζάνας, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τις ρίχνετε στο έτοιμο μείγμα κρέατος και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν απαιτηθεί συμπληρώνετε. 
Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνετε τη μισή κρέμα  γάλακτος και 2 κ.σ. από τη σάλτσα και τα ανακατεύετε. Στρώνετε από επάνω τα γεμισμένα κανελόνια, τα περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, τα καλύπτετε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τα πασπαλίζετε με το τριμμένο πεκορίνο.
Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, φούρνο για 35 λ. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο με ξεσκέπαστο ταψί για επιπλέον 10 λ περίπου. 

sintayes.gr