Χοιρινές μπριζόλες σε πεντανόστιμη κρεμώδη σάλτσα

  • Σάββατο, 27 Ιανουάριος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ένα πεντανόστιμο, πλήρες και χορταστικό γεύμα ή δείπνο για 2, έτοιμο σε 35 λ. Συνοδέψτε το με βίδες ή πουρέ και απολαύστε το τέλειο πιάτο. Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους, συνταγή  που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

2 κ.σ. βούτυρο και 3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 χοιρινές μπριζόλες πάχους 2 εκ., βάρους 230 γρ. περίπου η μία
αλάτι πιπέρι
1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
1/3 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί κρέμα με σκόρδο και λαχανικά
2 κ.γ. μείγμα αποξηραμένων μυρωδικών όπως μαϊντανό, άνηθο, σχοινόπρασο, σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού.
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα (προαιρετικά) 
ζυμαρικό βίδες ή πουρέ για συνοδευτικό

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Καθαρίζετε το κρεμμύδι το κόβετε πρώτα οριζόντια και μετά σε λεπτές φετούλες. Μόλις ζεσταθεί το βούτυρο, προσθέτετε τις φέτες κρεμμυδιού, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και το σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά για 5 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει και μαλακώσει. Το μεταφέρετε σε ένα πιάτο και το διατηρείτε ζεστό.
Στο ίδιο ζεστό τηγάνι προσθέτετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αυξάνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες σας και τις τηγανίζετε και από τις 2 πλευρές για 5-7 λ ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα χωρίς να χάσουν τους ζωμούς τους. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι και τις διατηρείτε ζεστές.
Ρίχνετε στο ζεστό τηγάνι το ζωμό κοτόπουλου, τη κρέμα τυριού, τα αποξηραμένα ζυμαρικά, 1 πρέζα αλατοπίπερο και τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 3-4 λ περίπου μέχρι να φανούν “φουσκάλες” κοχλασμού και πήξει ελαφρώς η σάλτσα. 
Ξαναβάζετε τις μπριζόλες στο τηγάνι, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2-3 λ ή μέχρι να ζεσταθούν καλά οι μπριζόλες. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, το αφήνετε στην άκρη να πήξει ελαφρώς η σάλτσα και μετά το σερβίρετε πασπαλισμένο, προαιρετικά, με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και το συνοδεύετε με βίδες ή πουρέ.