Συγκίνηση και ελπίδα δίνει η Κίτρινη Αποστολή - "Υιοθέτησε" φοιτητή και ζητά στήριξη από τους πολίτες

  • Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018 08:05
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Για άλλη μια φορά μας συγκινεί η Κίτρινη Αποστολή, οι εθελοντές του Ηρακλείου που ανέβασαν ψηλά τα νόημα της λέξης εθελοντισμός. Με γνωστή πορεία και δραστηριότητες ουσίας αυτή τη φορά προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. “Υιοθέτησαν”, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα ενός 18χρονου αγοριού από την Πελοπόνησο, παιδί πολύτεκνης οικογένειας που ήρθε στην Κρήτη για σπουδές.

Την ιστορία γράφει ο εμπνευστής και δημιουργός της Κίτρινης Αποστολής ζητώντας τη βοήθεια των ανθρώπων που μπορούν να στηρίξουν: “Βαδίζοντας προς τον 6ο χρόνο Κίτρινης Αποστολής όλο αυτό το διάστημα έχουμε ζήσει μεγάλες και συγκινητικές στιγμές, με απίστευτα συναισθήματα που πολλές φορές μας ραγιζουν πραγματικά τη καρδιά!! Σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια έχουμε καταφέρει πολλά και διαφορετικά πράγματα, με γνώμονα μόνο την οικονομική ανακούφιση των οικογενειών με αγαθά και υπηρεσίες πάντα πιστοί στις αρχές μας χωρίς να χρησιμοποιούμε χρήματα!

Αυτή όμως η πραγματική ιστορία είναι κάπως διαφορετική απο τις άλλες!!!!

Ένα 18χρονο παιδί πολύτεκνης οικογένειας από την Πελοπόννησο που σπουδάζει στην πόλη μας, με άριστο χαρακτήρα χρειάζεται την βοήθεια μας!!

Η οικογένεια του ουσιαστικά δεν μπορεί να του προσφέρει σχεδόν τίποτα και υπάρχουν μέρες που δεν έχει ούτε φαγητό να φάει! Αποφασίσαμε λοιπόν να τον βοηθήσουμε και να τον στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε μέχρι να τελειώσει τις σπουδές και να βγει πλέον σαν ενεργό μέλος στην κοινωνία μας!

Το πρώτο βήμα έχει γίνει βρίσκοντας του μια δουλειά, που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πιάσει τις επόμενες μέρες καλύπτοντας έτσι κάποιες πάγιες ανάγκες του!! Τα υπόλοιπα τα έχουμε τακτοποιήσει σχεδόν όλα εκτός από μερικές φόρμες και παπούτσια ( 1,80 ύψος και αδύνατος,42 νούμερο παπούτσι) Αυτό που μπορεί να χρειαστούμε ακόμα και απευθύνομαι σε όλους που έχουν μαγαζιά εστίασης, κάποιες μέρες να έχουμε φαγητό για το παιδί!!

Είμαι πεπεισμένος ότι και αυτή η ιστορία θα έχει αίσιο τέλος και όταν αυτό το παιδί τελειώσει και φύγει από την Κρήτη και το Ηράκλειο θα έχει να λέει για την αλληλεγγύη των Κρητικών!!! Θα σας κρατάμε ενήμερους αν χρειαστούμε κάτι τις επόμενες μέρες!!!”