Μοσχαράκι κοκκινιστό με λαχανικά

  • Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υπέροχο μοσχαράκι κοκκινιστό με μεσογειακά λαχανικά μαγειρεμένο σε χύτρα ταχύτητας. Μια εύκολη  συνταγή για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο πιάτο για το Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Συνοδέψτε το με ένα νόστιμο, αφράτο πουρέ ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας.

Υλικά συνταγής

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (ελιά/σβέρκος) κομμένο σε κύβους
2 καρότα μεγάλα, καθαρισμένα, σε χοντρές φέτες
2 κοτσάνια σέλινο, σε χοντρές φέτες
1 κολοκύθι μεγάλο, σε χοντρές φέτες
1/3 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ (2 x 400 γρ. η μια)
2 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
αλάτι πιπέρι
πουρές για συνοδευτικό + φρέσκος βασιλικός για πασπάλισμα  (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 λ. Ρίχνετε τα κομμάτια κρέατος και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. 
Προσθέτετε το καρότο, το σέλινο και τα κολοκυθάκια και ανακατεύετε για 3 λ. Ρίχνετε το κρασί και μόλις έλθει σε βρασμό προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 1 λ. Προσθέτετε το πελτέ ντομάτας, τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό κρέατος, αλάτι πιπέρι και μόλις κοχλάσουν κλείνετε τη χύτρα και βράζετε το φαγητό σας για 35 λ. 
Σερβίρετε το κρέας με τα λαχανικά σας με πουρέ ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας όπως πατάτες βραστές ή φούρνου ή πιλάφι πασπαλισμένο με λίγο φρέσκο βασιλικό.

sintayes.gr