Πρωινός πονοκέφαλος - Πως να τον αντιμετωπίσετε

  • Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018 19:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Ο πονοκέφαλος το πρωί είναι αρκετός για να σου χαλάσει η μέρα, ειδικά αν δεν υποχωρήσει μετά από μερικές γουλιές καφέ. Αν ξυπνάς σχεδόν κάθε μέρα με πονοκέφαλο, welcome to the club.

Υπάρχουν μέρες που ο πονοκέφαλος το πρωί σου περνάει μόλις μυρίσεις τον καφέ και μόλις φας το αγαπημένο σου πρωινό. Υπάρχουν, όμως, μέρες που ξυπνάς μ’ έναν τρομερό πονοκέφαλο που δεν λέει να υποχωρήσει και σου κάνει “συντροφιά” όλη την ημέρα.

Αν σου συμβαίνει αυτό συχνά-πυκνά, τότε σίγουρα θα αναρωτιέσαι αν έχεις κάποιο πρόβλημα κι αν τα πράγματα είναι σοβαρά. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στον πνοκέφαλο το πρωί.

Πού οφείλεται, λοιπόν, ο πονοκέφαλος το πρωί;

Κάποιες κοινές αιτίες μπορεί να είναι η έλλειψη καφεΐνης, η αφυδάτωση ή απλά το άγχος. Η έλλειψη καφεΐνης μπορεί να σου ακούγεται αστείο αλλά αν είσαι “εξαρτημένος” σ’ αυτό τότε μπορεί να είναι η αιτία για τον πονοκέφαλο το πρωί.

Βέβαια,αν δεν είσαι τόσο εθισμένος, ο πονοκέφαλος το πρωί μπορεί να οφείλεται επειδή έχεις μια απλή γρίπη.  Όταν η μύτη σου είναι μπουκωμένη τότε οδηγεί σε πίεση στο λαιμό και το κεφάλι και μπορεί να προκαλέσει αυτόν τον γνώριμο πόνο πίσω απ’ τα μάτια σου.

Μια άλλη κοινή αιτία για τον πονοκέφαλο το πρωί, φυσικά είναι το άγχος. Όταν είσαι αγχωμένος για κάτι, το σώμα σου απελευθερώνει χημικές ουσίες που με τη σειρά τους προκαλούν πονοκέφαλο.

Επίσης, αν τρίζεις τα δόντια σου ή σφύγγεις το σαγόνι σου το βράδυ, τότε πιθανότατα να σηκωθείς με πονοκέφαλο!

Κι αν δεν μπορείς να βρεις τι σου φταίει για τον πονοκέφαλο, τότε είναι σίγουρα η αφυδάτωση. Αν ξυπνάς με πονοκέφαλο όλη την ώρα, ίσως δεν πίνεις αρκετό νερό. Φρόντισε να έχεις ένα μεγάλο ποτήρι με νερό κοντά στο κρεβάτι!

Ανάλογα με την αιτία υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποφευχθεί αυτό το βάσανο! Πρώτα δες τι το προκαλεί!

Πονοκέφαλος το πρωί: Καφές; Νερό; Χαλάρωση
Σκέψου τι τρως τις τελευταίες μέρες, πόσο νερό πίνεις καθημερινά και πώς είναι η ψυχική σου υγεία. Έτσι θα κάνεις ένα βήμα για να λύσεις το πρόβλημά σου Αν ο καφές είναι η αιτία, ίσως πρέπει να μειώσεις λίγο την καθημερινή κατανάλωση. Αν το άγχος πάλι σου χτυπά την πόρτα τότε υπάρχουν ένα σωρό τρόποι για να χαλαρώσεις, όπως ο διαλογισμός και το τρέξιμο.

 

Πηγή: ipop