Ποια χαρακτηριστικά μπορούν να οδηγήσουν σε χωρισμό;

Σίγουρα μπορείς να σκεφτείς μια αιτία χωρισμού. Η ασυμφωνία χαρακτήρων μήπως; Όλοι έχουμε τα θετικά και τα αρνητικά μας και κανείς δεν είναι τέλειος. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του μοναδική προσωπικότητα και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Και καθώς είμαστε τόσο διαφορετικοί είναι πολύ εύκολο να τσακωθείς με κάποιον και να διαταράξεις τις ισορροπίες.

Ποια μπορεί να είναι μια αιτία χωρισμού; Σε χωρισμό οδηγεί η συμπεριφορά σου και η συμπεριφορά του άλλου. Και υπάρχουν χαρακτηριστικά που πρέπει ν’ αποβάλλεις αν θες να χτίσεις μια σχέση που να έχει διάρκεια!  Γιατί μπορεί οι ανθρώπινες σχέσεις να είναι δύσκολες αλλά εμείς τις δυσκολεύουμε ακόμα παραπάνω.

 

Παίρνεις αποφάσεις για δύο
Μπορεί πολλές φορές να είναι ωραίο να βοηθάς κάποιον με τα προβλήματά του και να μην τον αφήνεις ν’ ανησυχεί για τίποτα, ωστόσο δεν είναι πάντα ένδειξη αγάπηw. Αν κάποιος παίρνει συνεχώς αποφάσεις για δυο, αυτό σημαίνει πως δεν σέβεται την απόψή σου και θέλει απλώς να κυριαρχεί.

Θέλει να ελέγχει τα πάντα
Ναι αυτό οδηγεί σε χωρισμό. Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι αλλά σε καθημερινή βάση γίνεται όλο και πιο κουραστικό. Μπορεί ο σύντροφός σου να θέλει να έχει τον έλεγχο όλων αλλά εσύ τι κάνεις σ’ αυτή τη σχέση;

Η κριτική είναι αιτία χωρισμού
Δεν μπορείς κάθε τρεις και λίγο να κρίνεις τον σύντροφό σου και τις αποφάσεις που παίρνει. Μπορείς πολύ απλά να το συζητήσεις μαζί του, να τον βοηθήσεις όταν το χρειάζεται και να του δώσεις μια χρήσιμη συμβουλή αντί να τον κρίνεις. Το ξέρουμε ότι το κάνεις επειδή τον αγαπάς αλλά σκέψου να σου έκανε το ίδιο…

Τον τσεκάρεις πίσω απ’ την πλάτη του
Μια σχέση πρέπει να χτίζεται πάνω στην εμπιστοσύνη και στην ειλικρίνεια. Δεν μπορείς ούτε να του ψάξεις το κινητό, ούτε να τον παρακολουθήσεις. Αυτά να τα ξεχάσεις! Αν έχεις μερικές αμφιβολίες συζήτησέ το μαζί του για το πως νιώθεις.

Πρέπει να δώσεις προσοχή στα παραπάνω καθώς ο χωρισμός προκαλεί ένα σωρό προβλήματα!

 

Πηγή: ipop