Κερκυραϊκό Σοφρίτο - Εύκολο και νόστιμο

Η όμορφη Κέρκυρα φημίζεται για τα νόστιμα παραδοσιακά φαγητά της όπως είναι η παστιτσάδα, το μπουρδέτο και το σοφρίτο. Σήμερα φτιάχνουμε παραδοσιακό Κερκυραϊκό σοφρίτο!

Αν πρώτη φορά ακούς για το Κερκυραϊκό σοφρίτο, να σε συστήσουμε. Πρόκειται ουσιαστικά για μοσχάρι με την πιο νόστιμη σάλτσα από σκόρδο και μαϊντανό. Η ονομασία της συνταγή προέρχεται απ’ τα Ιταλικά So fritto που σημαίνει σιγοψημένο.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το σοφρίτο:

6-7 φέτες μοσχάρι
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι

 

Πώς θα φτιάξεις το Κερκυραϊκό σοφρίτο;

Συνταγή:

- Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει 6-7 φέτες από κιλότο, βάρους 200 γραμμάρια περίπου η κάθε μια και να μας τις χτυπήσει καλά προκειμένου να λεπτύνουν.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το περνάμε από το αλεύρι, το οποίο έχουμε στρώσει σε ένα επίπεδο πιάτο.
- Τινάζουμε τις φέτες για να φύγει το περιττό αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές.
- Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε απ’ το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
- Στο τηγάνι, με το ίδιο λάδι από το κρέας, ρίχνουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους. Ξαναρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι για περίπου 5 λεπτά και σβήνουμε με το ξίδι.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το ξίδι, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά. Το κρέας τώρα έχει μαλακώσει ενώ παράλληλα έχουμε και μια παχύρρευστη σάλτσα να το συνοδεύσει.
- Ιδανικός συνδυασμός για το σερβίρισμα αυτού του πιάτου είναι οι πατάτες τηγανιτές.

 

Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να ταξιδέψεις μέχρι την Κέρκυρα για να φτιάξεις το σοφρίτο. Η συνταγή είναι πολύ απλή κι αυτό το πιάτο θα γίνει σίγουρα ένα απ’ τα αγαπημένο σου. Καλή επιτυχία!

 

Πηγή: ipop