Αυτό το κορίτσι ζει με τέσσερα μπαλόνια στο πρόσωπο

  • Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 21:09
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Ένα απίστευτο Γολγοθά απ’ την ώρα που γεννήθηκε περνάει μια 23χρονη στην Κίνα, η οποία γεννήθηκε με ένα μαύρο μελάνωμα στο πρόσωπό της και τώρα πια προσπαθώντας να σώσει τη ζωή της δοκίμασε μια αρκετά αμφιλεγόμενη θεραπεία, ζώντας με τέσσερα μπαλόνια κάτω απ’ το δέρμα της.
Η Xiao Yan γεννήθηκε με ένα μελανοκυτταρικό σπίλο που καλύπτει σχεδόν το μισό της πρόσωπο και οι γιατροί που την παρακολουθούσαν φοβούνταν ότι θα μπορούσε να αποβεί καρκινογόνο, καθώς απ’ τον περασμένο Μάρτιο της προκαλούσε έντονο πόνο.

Έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτήν την περίεργη θεραπεία με τα μπαλόνια να της τραβάνε το δέρμα και τους γιατρούς να περιμένουν μέχρι να δημιουργηθεί νέος ιστός ώστε να της αφαιρέσουν το σημάδι.

Ο γενετήσιος μελανοκυτταρικός σπίλος είναι κάτι που εμφανίζεται σε μόλις ένα άτομο ανά 500.000 και θεωρείται τεράστιο αν στην ενηλικίωση είναι μεγαλύτερο από 20 εκατοστά σε διάμετρο. Οι στατιστικές για το πόσο συχνά μπορούν τέτοιοι σπίλοι να μετατραπούν σε καρκινώματα ποικίλλουν με κάποιες έρευνες να δίνουν 1-2% πιθανότητες και άλλες 5-10%.
Η Yan πάντως δήλωνε πως ήταν προετοιμασμένη να ζήσει με αυτό το μεγάλο σημάδι στο πρόσωπό της για το υπόλοιπο της ζωής της. «Παρά το τεράστιο σημάδι πέρασα καλά στα παιδικά μου χρόνια παίζοντας με τους φίλους μου. Ήμουν ανέμελη. Αλλά καθώς μεγάλωνα το γεγονός ότι ήμουν διαφορετική γινόταν ακόμη πιο ορατό», είπε η 23χρονη περιγράφοντας την περιπέτεια με την υγεία της.

Πηγή: Daily Mail