Το τέλειο αφράτο κέικ πορτοκαλιού με σοκολάτα που θα λατρέψετε!!!!

  • Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 18:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Παντού υπάρχουν συνταγές για κέικ. Όμως σαν αυτό πραγματικά ένα  εύκολο κέικ ,φυσικά δοκομασμένο για σίγουρη επιτυχία με λίγα υλικά δεν θα βρείτε πουθενά. Φανταστείτε ότι ενα τέταρτο μετά που το έβαλα στο φούρνο έγινε διακοπή ρεύματος που κράτησε μιάμιση ώρα παρόλα αυτά όταν ήρθε το ρεύμα ξαναφούσωσε κανονικά και ψήθηκε τέλεια. Δοκιμάστε το θα γίνει το αγαπημένο σας!!!!!!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

4 αυγά

1 1/2 φλυτζάνα ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική ή 2 φλυτζάνες μαύρη   

250 ml ελαιόλαδο ή μισό σπορέλαιο και μισό ελαιόλαδο

2 κεσεδάκια γιαούρτι

 ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 φλυτζάνα χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλάκι σόδα

3 βανίλιες

500 γρ φαρίνα

Ένα φακελάκι σταγόνες σοκολάτας περίπου 150 γραμμάρια .

Τρόπος παρασκεύης

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και γίνει αφράτο το μείγμα .

Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τον προσθέτουμε στο μείγμα μας.

Συνεχίζουμε με το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες ενώ χτυπάμε συνεχώς

 Προσθέτουμε -σιγά σιγά- το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ για λίγο ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.

Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να πάνε παντού.

Βάζουμε το κέικ σε αντικολλητική φόρμα ή σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς , αντιστάσεις πάνω και κάτω, για 50 με 60  λέπτα περίπου.

Συντακτική ομάδα