Facial yoga ή αλλιώς το εύκολο lifting

  • Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 20:22
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Δείξτε τρία χρόνια νεότερη με αυτές τις ασκήσεις

Η άσκηση χαρίζει υγεία και ευεξία στο σώμα μας, γιατί όχι και στο πρόσωπό μας; Η facial yoga είναι ένα trend που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια, όμως πλέον και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θεαματικά. Αρκει να κάνεις 30 λεπτά ασκήσεων όσο πιο συχνά μπορείς!

Δερματολόγοι και ερευνητές από το πανεπιστήμιο Northwestern συνεργάστηκαν με τον δημιουργό του Happy Face Yoga, Gary Sikorski,  για να δοκιμάσουν τις τεχνικές του σε μια ομάδα γυναικών ηλικιών από 40 έως 65 ετών. Οι συμμετέχοντες έκαναν δύο συνεδρίες με τον Sikorski και έμαθαν 32 διαφορετικές ασκήσεις yoga για το πρόσωπο, διάρκειας 1 λεπτού η καθεμιά, τις οποίες έκαναν κάθε μέρα επί 8 εβδομάδες.

Ειδικοί δερματολόγοι αξιολόγησαν τις «πριν» και «μετά» φωτογραφίες των γυναικών χωρίς να γνωρίζουν ποιες τραβήχτηκαν πριν τις ασκήσεις και ποιες μετά, και τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά: Όλες οι γυναίκες έδειχναν να έχουν πιο έντονα μάγουλα ενώ ο μέσος όρος ηλικίας έπεσε από το 50,8 στο 49,6.

 

Πως μπορείτε να αποκτήσετε κι εσείς πιο νεανική επιδερμίδα; Δοκιμάστε τις δύο ασκήσεις που μπορείτε εύκολα να κάνετε και στο σπίτι:

Lifting στα μάγουλα: Ανοίξτε το στόμα σαν να λέτε «Ο». Με το άνω χείλος πάνω από τα δόντια γελάστε ώστε να σηκωθούν τα μάγουλα και τοποθετήστε τα δάχτυλα πάνω στα μάγουλα. Χαλαρώστε τους μύες στα μάγουλα ώστε να κατέβουν και μετά επαναλάβετε.

Γλυπτική στα μάγουλα: Χαμογελάστε έτσι ώστε να μην φανούν τα δόντια σας. Πιέστε τους μύες στα μάγουλα ώστε να ανέβουν. Βάλτε τα δάχτυλά σας στις γωνίες του στόματος και σηκώστε τις προς τα μάγουλα. Κρατήστε για 20 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε.

 

Πηγή: gynaikamagazine