Ο Charlie Brown μαθαίνει στους άντρες πως να συμπεριφέρονται

  • Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 18:17
  • Συντακτική Ομάδα
  • Άνδρας

Τι κάνει τελικά τον άντρα να μπορεί να μετατραπεί σε πολυπόθητο εργένη; Είναι το στυλ του; Είναι το στερεότυπο για το αμάξι που οδηγεί; Ή για τη δουλειά του που δεν καλύπτει μόνο το ζειν αλλά και το ευ ζειν; Είναι μήπως καθαρά υποκειμενικό; Ε;

Info fact: O Charlie Brown είναι ένας χαρακτήρας κόμικ που έκανε την εμφάνισή του τη δεκαετία του ’40 και έγινε ένας αγαπητός χαρακτήρας κόμικ μέχρι και σήμερα. Είναι λίγο αδέξιος και χωρίς αυτοπεποίθηση. Του συμβαίνουν όλα όσα αναφέρει το βασικό μότο από τον νόμο του Μέρφυ: «Ό,τι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει». Στο πρόσφατο 2015 απέκτησε και τη δική του animation ταινία που εκτός από το χιουμοριστικό μέρος που έβγαζε γέλιο, είχε κάτι άλλο να διδάξει, κυρίως τους άντρες!

 

Ένας άντρας δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάει.
Στόχος του ήρωα – κόμικ ήταν να γίνει «κουλ» και να γνωρίσει το κορίτσι που μετακόμισε δίπλα του. Προσπαθεί να μάθει να χορεύει και γλιστράει και πέφτει. Ασχολείται με τα σπορ χωρίς να τα πολυκαταφέρνει. Είναι ατζαμής και κάνει συνέχεια ζημιές. Βρίσκει το θάρρος να μιλήσει στο κορίτσι που του αρέσει αν και τελικά κρύβεται στον κήπο της αποφεύγοντας την. Παρόλα αυτά συνεχίζει και προσπαθεί να βρει το θάρρος. Δεν το βάζει κάτω και παρά τις όλες ατυχίες του επιμένει!

Ένας άντρας οφείλει να είναι ειλικρινής.
Ο Charlie γράφει πολύ καλά σε ένα τεστ ( Α με θαυμαστικό!) και όλοι οι συμμαθητές του θαμπώνονται από το πόσο ευφυής είναι. Ο ίδιος δεν μπορεί να το πιστέψει. Τον επευφημούν και μάλιστα πιστεύει πως ένα τέτοιο γεγονός θα τον «ανεβάσει» στα μάτια της κοπέλας που του αρέσει. Όμως ανακαλύπτει ότι έγινε ένα λάθος και πως δεν του ανήκουν τα εύσημα. Ένας άλλος ήταν αυτός που θα έπρεπε να χειροκροτηθεί, να κερδίσει τον θαυμασμό όλων, ακόμα και της κοπέλας που αγαπάει. Έτσι, χωρίς να το πολυσκεφτεί, αποκαλύπτει σε όλους πως δεν πρέπει να θαυμάζουν αυτόν, αλλά τον συμμαθητή του, που το αξίζει! Προτίμησε να είναι αληθινός και θέλει να εντυπωσιάσει το κορίτσι με κάτι που όντως κόπιασε και κέρδισε για να το καταφέρει κι όχι με ψέματα!

Ένας άντρας νοιάζεται πραγματικά για τους άλλους και δεν είναι εγωιστής.
Έφτασε η μεγάλη ώρα για τον Charlie να λάμψει. Να εντυπωσιάσει επί σκηνής τους πάντες – φυσικά και το κορίτσι που θέλει να γνωρίσει- με τα μαγικά τρικ που έμαθε να κάνει. Είναι έτοιμος, ξέρει ότι τώρα είναι η μεγάλη στιγμή του, που προσπάθησε πολύ και ξέρει ότι θα τα καταφέρει! Η αδερφή του χρειάστηκε τη βοήθειά του και του ζήτησε να μείνει μαζί της. Έτσι ο Charlie επέλεξε να ασχοληθεί με αυτό που του ζήτησε η αδερφή του και να τη βοηθήσει παρά το γεγονός ότι θα χάσει ακόμα μία ευκαιρία να γνωρίσει την κοπέλα που τον έχει μαγέψει.

Ο Charlie Brown διαθέτει απλές αρετές για έναν άντρα: Είναι επίμονος στους στόχους του, τον διακατέχει το αίσθημα του δικαίου μιας και είναι ειλικρινής και νοιάζεται για τους ανθρώπους που είναι δίπλα του και μέρος της ζωής του.

Γίνε ο άνθρωπος που ονειρευόσουν να γίνεις όταν ήσουν μικρός και να είσαι σίγουρος ότι θα εκτιμηθεί από τους κατάλληλους ανθρώπους που θέλουν να σε έχουν στη ζωή τους. Που θα σε θαυμάζουν γι’αυτό που είσαι και θα ξέρουν ότι μπορούν να στηριχθούν πάνω σου.

 

Πηγή: savoirville