Σώμα με καμπύλες ή και όχι - Να χαίρεσαι σε όποια κατηγορία και αν είσαι

  • Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 18:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Τα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς έχουν αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια πολλές φορές. Για παράδειγμα, στα ’90s θεωρούνταν ιδανικές οι γυναίκες  που είχαν ένα πολύ γυμνασμένο, σχεδόν στεγνό, γεμάτο με κοιλιακούς σώμα. Τα τελευταία χρόνια κάτι τέτοιο δεν ισχύει μιας και πρότυπα ομορφιάς αποτελούν η Kim Kardashian, η Jennifer Lopez αλλά και η Ashley Graham. Αυτό έχει οδηγήσει σε σύγχυση αφού παλιότερα οι γυναίκες με καμπύλες ένιωθαν μειονεκτικά, ενώ τώρα κάτι τέτοιο διακρίνεται στις πολύ αδύνατες γυναίκες.

Εμείς θα σου αναφέρουμε τους λόγους που δεν θα έπρεπε να νιώθεις καμία, απολύτως, ανασφάλεια, αλλά καλό θα ήταν να μη φοβηθείς να αγαπήσεις το σώμα σου πέρα από κάθε πρότυπο που πλασάρεται κατά καιρούς.

Για όσες έχουν καμπύλες:
Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε σίγουρα αρκετές φορές έχεις ευχηθεί να μην ήταν τα οπίσθια σου τόσο μεγάλα αναλογικά με το σώμα σου. Όμως, δεν μπορείς να αρνηθείς πως το σώμα σου εκπέμπει θηλυκότητα και έχεις πάρει αρκετά κοπλιμέντα κατά καιρούς από άντρες και γυναίκες. Επίσης, οι καμπύλες δηλώνουν αυτοπεποίθηση μιας και θεωρείται πως οι γυναίκες αυτές είναι ακομπλεξάριστες και δεν έχουν το αιώνιο πρόβλημα με τη σωστή διατροφή και τις θερμίδες. Ένα άλλο θετικό είναι πως τα στενά φορέματα μπορούν να απογειώσουν το σώμα σου και να σε κάνουν να τραβήξεις τα βλέμματα όπου και να βρεθείς. Τέλος, σου είναι πιο εύκολο να χορεύεις και ιδιαίτερα τους λάτιν χορούς.

Για όσες δεν έχουν καμπύλες:
Αρχικά να πούμε πως πέρα από την Jennifer Lopez, πρότυπο για τον κόσμο της μόδας αποτελεί και η Gissele! Μπορούμε να παραδεχτούμε πως όλες έχουμε ευχηθεί να είχαμε σώμα μοντέλου ώστε να μπορούμε να φορέσουμε ό,τι θέλουμε και όλα να δείχνουν υπέροχα πάνω μας. Η αλήθεια είναι πως αν ανήκεις στην κατηγορία των αδύνατων γυναικών, τότε σίγουρα δεν θα δυσκολεύεσαι να βρεις ρούχα. Δεν θα πρέπει να ανησυχείς που το παντελόνι εφαρμόζει καλά στα οπίσθιά σου αλλά στη μέση σου περισσεύει. Ούτε χρειάζεται να επιλέγεις διαφορετικό νούμερο για το πάνω μέρος του σώματος από  το κάτω. Το βασικότερο, όμως, είναι πως δείχνεις υπέροχη σε ό,τι μαγιό και να επιλέξεις, είτε είναι ολόσωμο είτε μπικίνι.

Να τονίσουμε πως τα γυναικεία σωματότυπα έχουν πολλές εκδοχές. Αυτό που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις είναι να καταφέρεις να αγαπήσεις το σώμα σου και να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις τη καλύτερη εκδοχή του. Προσπάθησε να το φροντίζεις και να το αγαπάς, να νιώθεις άνετα μέσα σε αυτό και να μην ξεχνάς ποτέ τη γυμναστική είτε έχεις καμπύλες είτε όχι. Άλλωστε και η Ashley Graham, που αναφέραμε παραπάνω, που είναι το πιο γνωστό curvy μοντέλο, δεν σταματάει ποτέ να φροντίζει το σώμα της κάνοντας εντατική γυμναστική.

 

Πηγή: savoirville