Κάντε το μπάνιο σας μυρωδάτο σε ένα λεπτό!

  • Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 07:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Η κακοσμία του μπάνιου είναι συχνό φαινόμενο και οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τα μπάνια είναι συνήθως μικροί, κλειστοί χώροι που δεν αερίζονται όπως θα έπρεπε. Μάλιστα υπάρχουν και μπάνια που δεν έχουν καθόλου παράθυρα με αποτέλεσμα το πρόβλημα να είναι πολύ πιο μεγάλο.

Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις αλλά και για όλους εσάς που θέλετε να έχετε ένα μυρωδάτο μπάνιο σας έχουμε  πολύ απλές λύσεις.

1η λύση Αρωματίστε το χαρτί τουαλέτας. Αγοράστε ένα αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (ευκάλυπτο, λεβάντα ή ό,τι άλλο θέλετε) και βάλτε μερικές σταγόνες από αυτό στο σκληρό ρολό του χαρτιού υγείας. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει συνεχώς μια όμορφη, απαλή μυρωδιά σε όλο το χώρο.

2η λύση Μια άλλη ιδέα είναι να φτιάξετε το δικό σας αποσμητικό χώρου με τα εξής υλικά: 2 φλ. νερό, 1 κ.σ. λευκό ξίδι, 1 κ.γ. μαγειρική σόδα και 10 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και βάλτε τα σε ένα μπουκάλι με αντλία σπρέι. Μάλιστα μπορείτε να έχετε το συγκεκριμένο μπουκάλι μονίμως στο μπάνιο σας έτσι ώστε να ψεκάζετε όποτε νιώθετε ότι το χρειάζεται ή όποτε περιμένετε καλεσμένους.

3η λύση Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα ακόμα αποσμητικό χώρου βάζοντας σε ένα μπουκάλι με αντλία σπρέι ένα μέρος βότκα, τρία μέρη νερό και 10-20 σταγόνες από αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (όπως είναι η λεβάντα ή ο ευκάλυπτος). Έχετε το μπουκάλι πάντα πρόχειρο και ψεκάζετε όποτε θεωρείτε πως χρειάζεται.

spirossoulis.com